Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανοιχτοί και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ανοιχτοί και οι αρχαιολογικοί χώροι της Αττικής για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Ανοιχτοί θα είναι τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου για τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου στις 24 Αυγούστου, καθώς αίσιο τέλος είχε η τελευταία συνάντηση μεταξύ αρχαιοφυλάκων και υπουργείου Πολιτισμού τη Δευτέρα. Περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ανοικτοί για το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς.

Ανοιχτοί θα είναι τελικά οι αρχαιολογικοί χώροι της Ακρόπολης και του Σουνίου για τις εκδηλώσεις της αυγουστιάτικης πανσελήνου στις 24 Αυγούστου, καθώς αίσιο τέλος είχε η τελευταία συνάντηση μεταξύ αρχαιοφυλάκων και υπουργείου Πολιτισμού τη Δευτέρα.

Περισσότεροι από 90 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα ανοικτοί για το μεγαλύτερο φεγγάρι της χρονιάς. Σε πολλούς από τους χώρους αυτούς έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα – Ποιοι χώροι θα είναι ανοικτοί.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού αναφέρεται: «Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, συμπεριλαμβανομένης της Ακρόπολης και του Σουνίου, θα είναι ανοιχτοί για την βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

» Η στάση της πλειοψηφίας των αρχαιοφυλάκων που προσφέρθηκαν εξαρχής να εργασθούν εθελοντικά, με αποτέλεσμα να έχει εξασφαλισθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα είναι ανοιχτοί τουλάχιστον 92 χώροι σε όλη την Ελλάδα, ήταν μια στάση αρχής. Για την εργασία τους αυτή, πάντως, θα πληρωθούν τη νόμιμη αμοιβή τους όπως έχει ανακοινωθεί ήδη.

» Είναι προφανές ότι η στάση του ΥΠΠΟΤ και των αρχαιοφυλάκων καθώς και η απήχησή της στην κοινωνία βοήθησε ώστε τελικά όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι να παραμείνουν ανοιχτοί. Γι αυτό χαιρετίζουμε και τη σημερινή απόφαση της ΠΕΥΦΑ».

Η Πανελλήνια Ένωση Αρχαιοφυλάκων αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στην πραγματοποίηση της νυχτερινής αυγουστιάτικης εκδήλωσης, με την παράκληση το χρηματικό ποσό που θα δινόταν για την πληρωμή υπερωριών των αρχαιοφυλάκων να κατατεθεί άμεσα στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Πολιτισμού, ανοιχτοί θα είναι τρεις ακόμη αρχαιολογικοί χώροι: το Ηραίο Σάμου, η Κοιλάδα Μουσών Άσκρης Βοιωτίας και το Κάστρο Χώρας Κυθήρων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024