Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έντονες αντιδράσεις ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη Μάργκαρετ Θάτσερ

Υπό έντονες αντιδράσεις ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας για τη Μάργκαρετ Θάτσερ

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων από το περιβάλλον της Μάργκαρετ Θάτσερ, αναμένεται να αρχίσουν σύντομα τα γυρίσματα για τη ζωή και την 11χρονη θητεία της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας. Στο ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας» θα δούμε την Μέριλ Στριπ.

Πολύ σύντομα θα αρχίσουν τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας με θέμα τη ζωή και την 11χρονη ενδεκάχρονη θητεία στην Ντάουνιγκ Στριτ της πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ, με την βραβευμένη ηθοποιό Μέριλ Στριπ στον ρόλο της «Σιδηράς Κυρίας».

Δεν θα είναι το πρώτο κινηματογραφικό έργο με θέμα την Μάργκαρετ Θάτσερ, το σενάριο όμως της νέας κινηματογραφικής παραγωγής έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την οικογένεια της πρώην πρωθυπουργού, γιατί την παρουσιάζει πολύ αρνητικά, να «πάσχει από αμνησία και να εκφράζεται με λύπη για τις πολιτικές της πράξεις».

Εκπρόσωπος της οικογένειας της λαίδης Μάργκαρετ Θάτσερ δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mail ότι «η κινηματογραφική αυτή παραγωγή είναι φαντασία των αριστερών, που αποβλέπει να ρίξει σκιές και αμφιβολίες στην πολιτική κληρονομιά της άλλοτε ‘Σιδηράς Κυρίας’».

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σενάριο παρουσιάζει την Μάργκαρετ Θάτσερ να είναι σήμερα μια πολύ γερασμένη γυναίκα, ένα φάντασμα, που ζει με φόβους, αμφιβολίες και ενοχές για το πολιτικό της παρελθόν.

Σε μια σκηνή, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας που είδε το κινηματογραφικό υλικό, η Μάργκαρετ Θάτσερ δακρύζει και αναρωτιέται αν ήταν σωστό που είχε διατάξει τη βύθιση του αργεντίνικου υποβρυχίου «Στρατηγός Μπέλγκραν», με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο 323 άτομα.

Η κατάσταση της αμνησίας της άλλοτε «Σιδηράς Κυρίας» έχει επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό και συχνά το προσωπικό που την προσέχει, σύμφωνα πάντα με το σενάριο του κινηματογραφικού έργου, την ακούει να κάνει «συζητήσεις» με τον σύζυγό της Ντένις, ο οποίος έχει πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια.

Η οικογένεια της Μάργκαρετ Θάτσερ επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι της κινηματογραφικής αυτής παραγωγής δεν συμβουλεύθηκαν κανένα από τα πρόσωπα που την γνωρίζουν πολύ καλά, όπως η κόρη της Κάρολ και ο επίσημος βιογράφος της Τσαρλς Μουρ, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τη βιογραφία της μετά τον θάνατό της.

Ωστόσο, από την πλευρά της παραγωγής διευκρινίζεται ότι «το σενάριο του έργου αναφέρεται στο πρόσφατο παρελθόν της λαίδης Θάτσερ, κάνοντας μια αναδρομή στις επιτυχίες της και τα λάθη της στην πολυσυζητημένη πρωθυπουργική της θητεία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024