Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο ΜoMA προβλήθηκε η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου

Στο ΜoMA προβλήθηκε η ταινία «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου

Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης προβλήθηκε η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «New Directors / New Films 2010». Με αφορμή την προβολή ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης προβλήθηκε η ταινία Κυνόδοντας του Γιώργου Λάνθιμου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «New Directors / New Films 2010». Με αφορμή την προβολή ο σκηνοθέτης και οι συντελεστές της ταινίας έδωσαν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, παρουσία εκπροσώπων ελληνικών και αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Η ταινία απέσπασε το βραβείο Prix Un Certain Regard για την ενθάρρυνση καινοτόμων δημιουργιών νέων ταλέντων στο Φεστιβάλ των Καννών το 2009.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γιώργος Λάνθιμος και δύο εκ των πρωταγωνιστών, ο Χρήστος Πασσαλής και η Αγγελική Παπούλια, μίλησαν για τη θεματολογία της ταινίας, τις ερμηνείες τους, τη συνεργασία τους, τις αντιδράσεις που προκάλεσε τόσο στο εγχώριο όσο και το διεθνές κοινό, καθώς και για τα επόμενα βήματά τους.

Αναφερόμενος στο θέμα και τα μηνύματα της ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος επισήμανε ότι τίθεται ένα ερώτημα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, το κατά πόσο μπορούν να ελεγχθούν οι ανθρώπινες ιδέες, αντιλήψεις και σκέψεις είτε από μεμονωμένα πρόσωπα είτε από ομάδες, όπως π.χ. η οικογένεια ή τα ΜΜΕ, τονίζοντας ότι «η ταινία δεν έχει στόχο να εκπέμψει συγκεκριμένο μήνυμα, αλλά είναι ανοιχτή στις διαφορετικές ερμηνείες του κοινού».

Ο σκηνοθέτης μίλησε επίσης για την ταινία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024