Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το «φάκελο Νεφερτίτη» ανοίγει η Αίγυπτος, ζητώντας την επιστροφή της

Το «φάκελο Νεφερτίτη» ανοίγει η Αίγυπτος, ζητώντας την επιστροφή της

Την ώρα που οι Βερολινέζοι σχημάτιζαν ουρές για να θαυμάσουν τη Νεφερτίτη στο Νέο Μουσείο (Neues Museum) της γερμανικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωνε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η προτομή βρέθηκε στη Γερμανία, ζητώντας εμμέσως την επιστροφή της.

30

Την ώρα που οι Βερολινέζοι σχημάτιζαν ουρές για να θαυμάσουν την προτομή της Νεφερτίτης στο Νέο Μουσείο (Neues Museun) της γερμανικής πρωτεύουσας, η κυβέρνηση της Αιγύπτου ανακοίνωνε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η προτομή βρέθηκε στη Γερμανία, ζητώντας εμμέσως την επιστροφή της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, ο υπεύθυνος αρχαιοτήτων της κυβέρνησης της Αιγύπτου, Ζαχί Χαουάς, δήλωσε σε Μέσα Ενημέρωσης της Γερμανίας, ότι η προτομή ανήκει στη χώρα του.

«Η Αίγυπτος θα κάνει έρευνα για το πώς βρέθηκε στη Γερμανία. Αν διαπιστωθεί ότι βγήκε από την Αίγυπτο παράνομα -όπως εγώ πιστεύω- τότε θα ζητήσουμε επισήμως την επιστροφή της» τόνισε.

Η προτομή της Νεφερτίτης τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο Neues Museum πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Το Μουσείο χτίστηκε μεταξύ 1843 και 1855, αλλά έκλεισε με την έναρξη του Β Παγκόσμιου Πολέμου.

Στη διάρκεια των βομβαρδισμών του Βερολίνου, ο ίδιος ο Χίτλερ διέταξε τη μεταφορά της σε ένα ορυχείο της Θουριγγίας προκειμένου να μην καταστραφεί.

Το Μουσείο άνοιξε και πάλι τις πύλες του πριν από λίγες ημέρες, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής του υπό τον Βρετανό αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024