Ζητούν την απόσυρσή του

Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για βίντεο που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης

Έντονη αντίδραση της Εκκλησίας για βίντεο που προβάλλεται στο Μουσείο της Ακρόπολης
Το βίντεο δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση των επισκεπτών της γυάλινης αίθουσας του Παρθενώνα   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα

Να αποσυρθεί βίντεο που παρουσιάζεται στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο οποίο εμφανίζονται ανδρικές φιγούρες που σφυροκοπούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ζητά η Εκκλησία της Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι οι μορφές παραπέμπουν σε ορθόδοξους ιερείς.

Το βίντεο υπογράφει ο Κώστας Γαβράς και δημιουργήθηκε για την πληροφόρηση των επισκεπτών της γυάλινης αίθουσας του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το Βήμα, η Ιερά Σύνοδος «είδε» στις φιγούρες ορθόδοξους ιερείς και ζήτησε η προβολή να σταματήσει. Από την πλευρά του και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Όπως απαντά η προϊσταμένη του τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Κορνηλία Χατζηασλάνη, η ιδιότητα αυτών των ανθρώπων της βυζαντινής εποχής, με τα μακριά σκουρόχρωμα ενδύματα, δεν δηλώνεται σαφώς, ούτε άλλωστε υπήρξε τέτοια πρόθεση.

«Το ζήτημα θα εξεταστεί κι αν τα καταγγελλόμενα αληθεύουν, θα προχωρήσουμε σε επανόρθωση» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έγινε αποδέκτης των συγκεκριμένων διαμαρτυριών.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη