Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εθνική στρατηγική για την επιστροφή των Μαρμάρων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Εθνική στρατηγική για την επιστροφή των Μαρμάρων ζητά το ΠΑΣΟΚ

Συνάντηση κορυφής μεταξύ του Μουσείου της Ακρόπολης και του Βρετανικού Μουσείου, στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής, προτείνει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξευρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

38

Συνάντηση κορυφής μεταξύ του Μουσείου της Ακρόπολης και του Βρετανικού Μουσείου, στο πλαίσιο μιας εθνικής στρατηγικής, προτείνει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξευρεθεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Μιλώντας για το θέμα, η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού Μαρία Δαμανάκη ζήτησε από τον υπουργό Πολιτισμού να αναλάβει πρωτοβουλία για διακομματική συνεννόηση, με τη συμμετοχή και της διοίκησης του Μουσείου της Ακρόπολης, ώστε να συνδιαμορφωθούν οι ελληνικές κινήσεις.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί θετικά, συνέχισε η κ. Δαμανάκη, το ΠΑΣΟΚ «θα επιδιώξει να έρθει το θέμα αναγκαστικά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με τις ψήφους της αντιπολίτευσης».

Παράλληλα η κ. Δαμανάκη κάλεσε την κυβέρνηση να «υπερβεί επιτέλους τη μονοκομματική λογική στη διαχείριση του θέματος» και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του την Κυριακή πρότεινε τη δημιουργία επιτροπής με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Βουλή των Ελλήνων για τη διεκδίκηση των Μαρμάρων, τονίζοντας ότι η έναρξη λειτουργίας του μουσείου είναι η κρίσιμη στιγμή για την επαναπροώθηση της στρατηγικής.

Παράλληλα, επανέλαβε παλαιότερη πρότασή του, σύμφωνα με την οποία τα Μάρμαρα θα εκτίθενται σε χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο οποίος θα λειτουργεί ως ιδεατό παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου.

Στην αρνητική στάση του Βρετανικού Μουσείου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος λέγοντας ότι «δεν υπάρχει από εδώ και πέρα ούτε η παραμικρή δικαιολογία για εκείνους που επινοούσαν ως τώρα διάφορες προφάσεις για να διατηρήσουν αναπόσπαστα τμήματα αυτού του μοναδικού μνημείου σε άλλους χώρους εκτός Ελλάδας».

«Πρέπει να τα γυρίσουν πίσω, να έρθουν στην Ελλάδα, να έρθουν στο χώρο όπου πραγματικά ανήκουν. Δεν μπορεί ένα μνημείο να είναι σπασμένο σε κομμάτια και είμαι βέβαιος ότι όσοι έρθουν και δουν και από κοντά το μουσείο, δε θα έχουν την παραμικρή αμφιβολία ότι αυτό πρέπει να γίνει και είμαι βέβαιος ότι θα γίνει» συμπλήρωσε.

Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητά του ότι η φυσική παρουσία του μουσείου θα επιδράσει καταλυτικά και «αυτοί που μένουν προσκολλημένοι σε ξεπερασμένες θέσεις, δεν θα μπορέσουν πια να τις υπερασπιστούν».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024