Στις 21 και 22 Αυγούστου

Σύντομα στην Ελλάδα ο Σαμ Μέντες για το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» στην Επίδαυρο

Σύντομα στην Ελλάδα ο Σαμ Μέντες για το «Χειμωνιάτικο Παραμύθι» στην Επίδαυρο
Ο Σαμ Μέντες με τους ηθοποιούς του   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
in.gr audio player
Αθήνα
Σύντομα θα είναι εδώ ο Βρετανός σκηνοθέτης Σαμ Μέντες, για να παρουσιάσει στην Επίδαυρο τη δική του εκδοχή στο έργο του Σαίξπηρ Χειμωνιάτικο Παραμύθι.

Η παραγωγή θα φέρει στο αρχαίο θέατρο την επίλεκτη ομάδα Αγγλων και Αμερικανών ηθοποιών, οι οποίοι δουλεύουν μαζί με τον σκηνοθέτη στο φιλόδοξο εγχείρημά του, κατά το οποίο οι ηθοποιοί της Νέας Υόρκης και του Λονδίνου συμπράττουν στο ανέβασμα ενός έργου, που παρουσιάζεται στις δύο πρωτεύουσες, μοιράζοντας τη θεατρική σεζόν.

Στο έργο πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Ρεβέκκα Χολ, Σάιμον Ράσελ Μπιλ, Ίθαν Χοκ, Σινέντ Κιούζακ. Το «Χειμωνιάτικο παραμύθι» πρώτα συμπλήρωσε τον κύκλο παραστάσεών του στην Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν και συνεχίζει έως τις 15 Αυγούστου στο Λονδίνο στο θέατρο «Οld Vic».

Όπως αναφέρεται στα Νέα, στη διάρκεια των αναγνώσεων του έργου, οι ηθοποιοί ήταν επιφυλακτικοί, ιδιαίτερα η ομάδα των Αμερικανών που ένιωθαν δέος για την εξοικείωση των Αγγλων με το σαιξπηρικό κείμενο. Ο Ίθαν Χοκ, ο Αυτόλυκος του έργου, είχε σχολιάσει το ρόλο του λέγοντας «ανάθεμα κι αν ξέρω τι κάνω».

Στη συνέχεια οι Αγγλοι εντυπωσιάστηκαν από τις ρεαλιστικές ερμηνείες των Αμερικανών, εκπαιδευμένοι στη μέθοδο του Actors Studio. Από όσα είδε, ο σκηνοθέτης κατέληξε στο ότι το Βridge Ρroject καταργεί τις διαφορές στο ερμηνευτικό ύφος κι επιτρέπει να ανθήσουν φιλίες.

Το Χειμωνιάτικο Παραμύθι θα παρουσιαστεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στις 21 και 22 Αυγούστου.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη