Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλοφόρησε η «Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974»

Κυκλοφόρησε η «Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974»

Ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού Τύπου, από τα τέλη του 18ου αιώνα ώς τη Μεταπολίτευση, περιλαμβάνει η τετράτομη «Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974», στην έκδοση της οποίας προχώρησε το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

43

Ολόκληρη την ιστορία του ελληνικού Τύπου, από τα τέλη του 18ου αιώνα ώς τη Μεταπολίτευση, περιλαμβάνει η τετράτομη «Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, 1784-1974», καρπός της δωδεκαετούς έρευνας που εκπόνησαν ερευνητές του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, με τη συνεργασία 340 συντακτών.

Το έργο ολοκληρώθηκε με προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το έργο ξεκίνησε το 1995, με σκοπό να προβάλει αντιπροσωπευτικά δείγματα του ελληνικού Τύπου της επικράτειας και των ελληνικών κοινοτήτων της διασποράς, από την εμφάνιση των πρώτων εφημερίδων, στη Βιέννη, στα τέλη του 18ου αιώνα, ώς τη Μεταπολίτευση. 

Η παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 7 Μαΐου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, με ομιλητές τους Σπ. Ασδραχά, ομότιμο διευθυντή Ερευνών του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών, Αικ. Κουμαριανού, ομότιμη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, τον καθηγητή Η. Νικολακόπουλο και τον δημοσιογράφο Ν. Ξυδάκη.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο διευθυντής του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών καθηγητής Π. Κιτρομηλίδης. Οι ομιλητές τόνισαν τη σπουδαιότητα του έργου, ως πηγής πληροφοριών και μάθησης, όχι μόνο για τους ερευνητές αλλά και για όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του ελληνικού Τύπου, διαχρονικά, τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου.

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίστηκε η παραγωγή των τεσσάρων τόμων της Εγκυκλοπαίδειας στην παρούσα χρονική συγκυρία, κατά την οποία η ηλεκτρονική ενημέρωση κερδίζει έδαφος έναντι της έντυπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024