Η Συλλογή Γουλανδρή

Πικάσο, Βαν Γκογκ, Ροντέν και άλλοι μεγάλοι, βρήκαν «στέγη» στο Παγκράτι

Πικάσο, Βαν Γκογκ, Ροντέν και άλλοι μεγάλοι, βρήκαν «στέγη» στο Παγκράτι
Το νεοκλασικό κτίριο βρίσκεται δίπλα στα σκαλάκια του Αγίου Σπυρίδωνα   (Φωτογραφία:  Τα Νέα )
in.gr audio player
Αθήνα

Σε Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης θα μετατραπεί ένα εγκαταλελειμμένο σήμερα νεοκλασικό κτίριο, επί της οδού Ερατοσθένους 13 στο Παγκράτι, προκειμένου να στεγάσει την πολύτιμη συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή.

Σύμφωνα με τα Νέα, οι διαδικασίες της αγοράς έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και σύντομα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες ώστε το κτίριο να μεταμορφωθεί σε μουσείο που θα στεγάσει τα περισσότερα από 500 αριστουργήματα -όπως των Πικάσο, Βαν Γκογκ, Μπρακ, Ροντέν, Γκογκέν, Ντεγκά, Τζακομέτι.

Τα σχέδια προβλέπουν να διατηρηθεί μόνο το κέλυφος του κτιρίου, ενώ εσωτερικά θα αναδιαμορφωθεί πλήρως, ώστε να ανταποκριθεί στις σύγχρονες μουσειολογικές ανάγκες και να αποκτήσει συνθήκες ασφαλείας.

Η επιλογή της θέσης δεν έγινε τυχαία, καθώς το κτίριο θεωρείται πως βρίσκεται στον άξονα των μουσείων, δεδομένου πως σχετικά κοντά είναι το Ωδείο Αθηνών που στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Βυζαντινό, το Κυκλαδικό, το Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη και οι εκθεσιακοί χώροι του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Newsroom ΔΟΛ

14o
14%
meteorologos.gr

Θεσσαλονίκη