Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλεια καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Αποσπασματικά και αναποτελεσματικά μέτρα για την ασφάλεια καταγγέλλει το ΠΑΣΟΚ

Για «έλλειψη σοβαρότητας» και «αδυναμία κατάρτισης σχεδίου για την ασφάλεια των πολιτών» επέκρινε την κυβέρνηση ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης. «Το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, αλλά η αδυναμία της αστυνομίας», πρόσθεσε.

28

Για «έλλειψη σοβαρότητας» και «αδυναμία κατάρτισης σχεδίου για την ασφάλεια των πολιτών» επέκρινε την κυβέρνηση ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης.

Ο κ. Καστανίδης δήλωσε είπε ότι οι εξαγγελθείσες περιπολίες δικυκλιστών της Αστυνομίας θα διεξάγονται μόνο στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι γειτονιές θα μένουν απροστάτευτες, όπως και η Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις για τις οποίες -όπως είπε απαντώντας αργότερα σε ερώτηση- δεν έχει ανακοινωθεί κανένα μέτρο.

«Το πρόβλημα δεν είναι οι ποινές, αλλά η αδυναμία της αστυνομίας να αποτρέψει τα σχέδια των κουκουλοφόρων και να τους συλλάβει», είπε ο κ. Καστανίδης προσθέτοντας ότι αν και από το 2004 η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει αυστηρότερες ποινές για μια σειρά εγκλήματα, εντούτοις η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε «παρωδία» την αυτεπάγγελτη δίωξη για «εξύβριση δημόσιου λειτουργού», λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν είχε εφαρμοσθεί στις μαθητικές κινητοποιήσεις, όπου ακούστηκαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας, τότε θα είχαν συλληφθεί και καταδικασθεί μαθητές».

Ερωτηθείς σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο, ο κ. Καστανίδης είπε ότι «δεν ευθύνεται το άσυλο (καθώς) οι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας είναι εκτός ασύλου» και πρόσθεσε ότι το «άσυλο υπάρχει για να προστατεύει την διακίνηση ιδεών και όχι για να προστατεύει εγκληματικές πράξεις».

«Ο νόμος προβλέπει ότι αν τελούνται αυτόφωρα κακουργήματα μπορούν να επέμβουν δυνάμεις, υπό την εποπτεία εισαγγελέα,χωρίς την άδεια κανενός», τόνισε ο Χάρης Καστανίδης,προσθέτοντας ότι «είναι θέμα εφαρμογής του νόμου».

Ο πολιτικός εκπρόσωπος για θέματα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε, τέλος, τις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι οποίες περιλαμβάνουν:

-Απαλλαγή των αστυνομικών από διοικητικό «πάρεργο».
-Δημιουργία ινστιτούτου αντεγκληματικής πολιτικής.
-Ριζική αναδιοργάνωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών, με δημιουργία Ακαδημίας και 13 κέντρων (όσες και οι περιφέρειες της χώρας) μετεκπαίδευσης και δια βίου εκπαίδευσης.
-Δημιουργία ισχυρών περιφερειακών στρατηγείων της Αστυνομίας.
-Αλλαγή του τρόπου επιλογής της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ και
-Ενίσχυση μέσω δημοσίων επενδύσεων των υποδομών της Αστυνομίας.

https://www.in.gr/news/Reviews/Review598581/assets/ok.gif Λάβρος εμφανίστηκε ο γραμματέας τη ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης απαντώντας σε ερώτηση για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Όσοι παρανομούν, όσοι καταστρέφουν, όσοι βανδαλίζουν, όσοι τραυματίζουν πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται, είτε φορούν, είτε δεν φορούν κουκούλα». «Κάποιοι πρέπει να διαλέξουν: Είναι με τους κουκουλοφόρους που παρανομούν ή με τον κόσμο; Είναι με τη νομιμότητα ή όχι;», πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024