Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θέμα διακομματικής συναίνεσης για άρση του ασύλου θέτει η κυβέρνηση

Θέμα διακομματικής συναίνεσης για άρση του ασύλου θέτει η κυβέρνηση

Θέμα άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου προκειμένου να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στο Κέντρο έθεσε ο ΕΒΕΑ στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρ.Μαρκογιαννάκη, ο οποίος ζήτησε διακομματική συναίνεση, ενώ διαβεβαίωσε ότι η εκπαίδευση των αστυνομικών είναι συστηματική και συνεχής. Αλλαγές επιχειρησιακού σχεδιασμού στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την κατακραυγή για τα επεισόδια στο Κολωνάκι.

30

Το προαπαιτούμενο της διακομματικής συναίνεσης για το θέμα της άρσης πανεπιστημιακού ασύλου έθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, απαντώντας στο αίτημα του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλου να αρθεί το άσυλο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, που παρέστη με δική του πρωτοβουλία σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ με θέμα τις ζημιές των επιχειρήσεων από τις επιθέσεις, τόνισε ότι το θέμα της άρσης του ασύλου δεν είναι δικής του αρμοδιότητας και ότι απαιτείται διακομματική συνεργασία για το θέμα.

Απαντώντας σε άλλο αίτημα που έθεσε ο κ. Μίχαλος σχετικά με την επιβολή περιορισμών στην πραγματοποίηση πορειών και συγκεντρώσεων στο κέντρο, ο κ. Μαρκογιαννάκης διαβεβαίωσε ότι με το θέμα ήδη ασχολείται το υπουργείο.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώναρος ξεκαθάρισεότι η σχετική ρύθμιση με τη σημερινή της μορφή είναι επαρκής.

Νωρίτερα, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση για τη δημόσια ασφάλεια:

«Η εκπαίδευση, η μετεκπαίδευση και η επιμόρφωση των αστυνομικών είναι συνεχής και συστηματική, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό» τόνισε.

Αναφορικά με τα θέματα της αυτοάμυνας, αυτοπροστασίας, οπλοτεχνικής και σκοποβολής, ο κ. Μαρκογιαννάκης επισημαίνει ότι, «για το τρέχον έτος έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχουν περίπου 27.000 αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριακοί φύλακες. Παράλληλα, προγραμματίζεται η δημιουργία σκοπευτηρίων στην έδρα κάθε Αστυνομικής Διεύθυνσης, ενώ έχει δοθεί η σχετική διαταγή προς τις Αστυνομικές διευθύνσεις και αναζητούνται οι κατάλληλοι χώροι».

Ακόμα, όπως αναφέρει, έγινε δεκτή η πρόταση της «Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», για σύσταση ομάδας εργασίας, η οποία θα μελετήσει το θέμα εκπαίδευσης των αστυνομικών στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέλος, επισημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία και επίκειται η πρόσληψη ενός ψυχιάτρου, ενώ θα προσληφθούν δύο ακόμα ψυχίατροι καθώς και 15 ψυχολόγοι ιδιώτες, ως αστυνομικό προσωπικό ειδικών καθηκόντων.

Γενικευμένη η κατακραυγή για την έκρηξη της εγκληματικότητας

Στην αποτροπή επιδρομών στρέφει τώρα την προσοχή της η Αστυνομία

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για «Επαναστατικό Αγώνα» και «Σέχτα»

Για κράτος που καταρρέει κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024