Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Καταδίκη του Παναγιώτη Ψωμιάδη για παράβαση καθήκοντος

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Ο κ. Ψωμιάδης εμφανίστηκε βέβαιος για την πλήρη δικαίωσή του στο δευτεροβάθμιο Εφετείο.

28

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης στο νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, κρίνοντάς τον ένοχο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Η υπόθεση αφορούσε μείωση προστίμου σε πρατήριο υγρών καυσίμων -πρόστιμο το οποίο είχε επιβάλει προκάτοχος του κ. Ψωμιάδη.

Το Δικαστήριο διαφοροποιήθηκε από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία είχε προτείνει την απαλλαγή του κατηγορουμένου από το συγκεκριμένο αδίκημα.

«Τιμώ και σέβομαι την τεκμηριωμένη αθωωτική πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας. Δέχομαι την απόφαση του Δικαστηρίου. Σε αντίθεση με το Κράτος, εμείς θα συνεχίσουμε να έχουμε κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο», είπε ο κ. Ψωμιάδης και πρόσθεσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει να επιβάλλει πρόστιμα για να συνετίζει τους πολίτες και όχι για να τους εξοντώνει.

Εμφανίστηκε δε βέβαιος για την πλήρη δικαίωσή του στο δευτεροβάθμιο Εφετείο και τόνισε: «Οι συκοφάντες θα πάρουν πάλι την απάντησή τους από το λαό της Θεσσαλονίκης».

Απολογούμενος, την Πέμπτη, ο κ. Ψωμιάδης είχε πει: «Λειτούργησα στα όρια του νόμου, θέλοντας να δείξω το ανθρώπινο πρόσωπο της Νομαρχίας. Έχω μειώσει στο ελάχιστο εκατοντάδες πρόστιμα και δεν έχω ξεπεράσει ποτέ τα όρια. Τι να έκανα με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία; Ήταν ετοιμοθάνατος, να τον έστελνα στο θάνατο; Καλύτερα να πέθαινα εγώ ο ίδιος. Για μένα και τη Νομαρχία ο άνθρωπος είναι πάνω από τα οικονομικά. Εξάλλου, το 80% των προστίμων που επιβάλλει γενικώς το Δημόσιο δεν πληρώνονται. Το κράτος χάνει καθημερινά εκατομμύρια ευρώ κι εγώ μείωσα το πρόστιμο, αν θέλετε, για να γίνει πιο ρεαλιστική η είσπραξή του. Όπως και έγινε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024