Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

Στους δρόμους η εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και οι συνδικαλιστές αστυνομικοί

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 13:00 στα Προπύλαια, ενώ στο «πλευρό» της εκπαιδευτικής κοινότητας θα βρεθούν αυτή τη φορά οι αστυνομικοί, που προγραμματίζουν δική τους ξεχωριστή πορεία στις 12:00 στο Σύνταγμα. Για την περιφρούρηση των πανεπιστημίων συζήτησαν Σανιδάς και πρυτάνεις, ενώ η Αριστερά απορρίπτει την πρόταση διαλόγου του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

43

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιείται την Πέμπτη, ενώ στο «πλευρό» μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών θα βρεθούν αυτή τη φορά οι αστυνομικοί, που προγραμματίζουν δική τους ξεχωριστή πορεία.

Στις 12 το μεσημέρι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) καλούν τα μέλη τους σε συγκέντρωση μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, προκειμένου, όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, «να καταδικαστούν τα φαινόμενα βίας, απ όπου και αν προέρχονται, και να δηλωθεί κατηγορηματικά ότι τα κοινωνικά προβλήματα δεν λύνονται με κατασταλτικά μέτρα».

Μία ώρα αργότερα (1 μ.μ.) φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν στα Προπύλαια.

Παράλληλα, τη δική τους ξεχωριστή συγκέντρωση μπροστά από το υπουργείο Παιδείας θα πραγματοποιήσουν οι φοιτητές-μέλη της ΠΚΣ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη, στην Πάτρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι του Μαθηματικού, του Φυσικού και του Χημικού Τμήματος, προγραμματίζουν να μεταβούν στο λιμάνι του Αστακού στην Αιτωλοακαρνανία, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών προς το Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, στις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών αποφασίστηκαν νέες καταλήψεις. Έτσι, στα ήδη 25 υπό κατάληψη ιδρύματα ή τμήματα προστέθηκαν η Φιλοσοφική Σχολή, η Ιατρική Σχολή και τα Τμήματα ΜΜΕ και Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αντιθέτως, στη Νομική Σχολή και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο οι συνελεύσεις υπερψήφισαν τις προτάσεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, αντιστοίχως, για ανοιχτές σχολές. Το ίδιο συνέβη και στα τμήματα των Πολιτικών Μηχανικών και των Μηχανολόγων του ΕΜΠ, όπου υπερίσχυσαν τα ψηφίσματα της ΔΑΠ.

Λόγω ελλείψεως απαρτίας, αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα οι συνελεύσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Εξάλλου, η Σύγκλητος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αποφάσισε την παράταση του διδακτικού εξαμήνου για μία εβδομάδα, ώστε να αναπληρωθούν τα χαμένα μαθήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024