Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνεχίστηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη

Συνεχίστηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη

Καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποίησαν την Κυριακή μαθητές και κάτοικοι, ζητώντας προς τιμήν του παιδιού να μετονομαστεί η οδός Τζαβέλλα σε «Ανδρέα-Αλέξη Γρηγορόπουλου». Καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και διαμαρτυρίες στην υπόλοιπη Ελλάδα...

51

Καθιστική διαμαρτυρία στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποίησαν την Κυριακή μαθητές και κάτοικοι, ζητώντας προς τιμήν του παιδιού να μετονομαστεί η οδός Τζαβέλλα σε «Ανδρέα-Αλέξη Γρηγορόπουλου». Καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και διαμαρτυρίες στην υπόλοιπη Ελλάδα…

Τη νύχτα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκαν νέες οδομαχίες στο κέντρο της Αθήνας. Στα Εξάρχεια πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου πυροβολήθηκε θανάσιμα ο Αλέξης. Προηγήθηκαν ειρηνικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αναμμένα κεριά σε Σύνταγμα και Λευκό Πύργο, ακριβώς μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του 16χρονου μαθητή.

Στο σημείο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν και την Κυριακή μαθητές και μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων.

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων υποβάλλουν στο Δήμο Αθηναίων αίτημα για τη μετονομασία της οδού Τζαβέλλα σε «Ανδρέα-Αλέξη Γρηγορόπουλου». Σε μία συγκινητική κίνηση μαθητές έβαλαν κάτω από την πινακίδα του δρόμου μία πινακίδα που φέρει το όνομα του παιδιού που έπεσε νεκρό το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων ζητούν επίσης την απομάκρυνση του αστυνομικού τμήματος από την περιοχή και τη διακοπή των περιπολιών. Καλούν σε συγκέντρωση την ερχόμενη Τρίτη στο ΑΤ Εξαρχείων στην οδό Καλλιδρομίου.

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας

– Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν επίσης καταλήψεις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθήνα 9,84, Best, Εν Λευκώ και Village.

– Κατάληψη χωρίς εντάσεις στην πρώην καφετέρια «Γαλαξίας» στη Νέα Σμύρνη. Σκοπός είναι η δημιουργία κέντρου αντιπληροφόρησης, αναφέρεται στο δίκτυο εναλλακτικής ενημέρωσης Indymedia.

– Συναυλία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στην Κέρκυρα και τα Χανιά, και καθιστική διαμαρτυρία στο Βόλο. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στις Σέρρες και την Ξάνθη.

– Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μηχανοκίνητη πορεία φοιτητών, των καταληψιών της Σχολής Θεάτρου και αντιεξουσιαστών. Κινήθηκαν προς τις δυτικές συνοικίες.

Η πορεία σταματούσε σε διάφορα σημεία όπου διαβάστηκαν κείμενα και οι διαδηλωτές μοίρασαν φυλλάδια στους περαστικούς στα οποία κεντρικό σύνθημα ήταν «καμία δίωξη στους συλληφθέντες του Δεκέμβρη».

– Πραγματοποιήθηκε επίσης συγκέντρωση στην Περαία από φοιτητές και μαθητές του δήμου Θερμαϊκού.

– Τα ξημερώματα της Κυριακής αφέθηκαν ελεύθεροι όσαν είχαν προσαχθεί η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής από την περιοχή της Ομόνοιας μετά την πορεία προς του Ψυρρή το βράδυ του Σαββάτου.

Στους δρόμους έως τα Χριστούγεννα

Στους δρόμους και τις επόμενες ημέρες σχεδιάζουν να μείνουν οι μαθητές και οι φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

– Τη Δευτέρα στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, καθώς και αποκλεισμοί δρόμων και καθιστικές διαμαρτυρίες στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα στην υπόλοιπη χώρα.

– Την Τρίτη θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός κεντρικών δρόμων.

– Την Τετάρτη στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

– Την Πέμπτη διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο.

* Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού Αλέξης Κούγιας δηλώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύει την Κυριακή η εφημερίδα Real News ότι ο αστυνομικός «δεν έχει μετανιώσει που τράβηξε πιστόλι». Ρίχνοντας νέο λάδι στη φωτιά ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε επίσης στο Mega ότι θα ζητήσει την αποφυλάκισή του.

Ερωτώμενος εάν ο ειδικός φρουρός έχει μετανιώσει ο Αλ.Κούγιας απαντά: «Όχι, δεν μετάνιωσε που τράβηξε πιστόλι. Θεωρεί ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο. Είναι πολύ εύκολο να κάνεις κριτική εκ του ασφαλοούς. Ένας άνθρωπος που είναι επτά χρόνια στα Εξάρχεια, που, όπως λένε οι συνάδελφοί του, είναι ένα γλυκό άτομο, γιατί κάποιοι βιάστηκαν να τον παρουσιάσουν σαν Ράμπο»…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024