Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τα συνεχιζόμενα επεισόδια

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τα συνεχιζόμενα επεισόδια

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μετά την πέμπτη νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα. Ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τη στάση του ειδικού φρουρού και το ύφος της απολογίας του, μίλησε για δολοφονική πράξη και είπε ότι για την ΕΛΑΣ έχει ήδη καταδικασθεί. Έκκληση Βενιζέλου να μην κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Επίθεση Αλαβάνου σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου.

38

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή μετά την πέμπτη νύχτα επεισοδίων στην Αθήνα. Ο υπουργός Εσωτερικών καταδίκασε τη στάση του ειδικού φρουρού και το ύφος της απολογίας του, μίλησε για δολοφονική πράξη και είπε ότι για την ΕΛΑΣ έχει ήδη καταδικασθεί. Έκκληση Βενιζέλου να μην κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Επίθεση Αλαβάνου σε ΚΚΕ και ΛΑΟΣ. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλ.Γρηγορόπουλου.

Τίποτα δεν δικαιολογεί τον τρόπο απολογίας του ανθρώπου που οδήγησε στο θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος από το βήμα της Βουλής. Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ.Χαλβατζή και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνου σχετικώς με τον θάνατο του μαθητή, ο κ. Παυλόπουλος καταδίκασε τη «δολοφονική πράξη» και εξέφρασε την πίστη ότι «ο πέλεκυς της δικαιοσύνης θα είναι βαρύς».

Για το σώμα της Αστυνομίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, «αυτός ο άνθρωπος, και με τον τρόπο με τον οποίο έδρασε και με τον τρόπο με τον οποίο εν συνεχεία απολογείται, ήδη έχει καταδικαστεί».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι χρέος προς τη Δημοκρατία να καταδικάσουμε όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται τα εγκλήματα ή και τα λάθη των αστυνομικών, και «στρέφονται ευθέως εναντίον του κοινωνικού συνόλου». «Οι εχθροί της δημοκρατίας κάτω από καμιά κουκούλα δεν πρόκειται να κρυφθούν. Ανοχή απέναντί τους δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει» είπε.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε ότι η «κυβέρνηση ουσιαστικά εκπροσωπούμενη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό εφαρμόζει μια λογική πολύ κοντά στη λογική του Χατζηαβάττη: Θα μας δείρουν, θα ιδρώσουν, θα κρυώσουν, θα πάθουν πνευμονία, θα πεθάνουν κι εμείς θα παραμείνουμε δαρμένοι, ταπεινωμένοι, αλλά νομείς της εξουσίας».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ακόμη «τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά» γιατί «καλό δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο είναι αυτό που λειτουργεί» προσθέτοντας πως «πρέπει όλοι, οι φοιτητικές νεολαίες και παρατάξεις να καταδικάσουμε τις βαρβαρότητες σε βάρος της περιουσίας των πανεπιστημίων».

Εξάλλου, η βουλευτής Αννα Διαμαντοπούλου τάχθηκε υπέρ της «ανατροπής όλων των προτεραιοτήτων, με πρώτη την Παιδεία, με αλλαγή του προϋπολογισμού για την Παιδεία, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης.

«Αυτή την στιγμή έχουμε όλοι την ευθύνη μαζί με την νεολαία να προστατεύσουμε την λειτουργία του ανοιχτού,δημοκρατικού δημόσιου σχολείου και πανεπιστημίου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Σπ.Χαλβατζής είπε ότι τα κρούσματα της αστυνομικής αυθαιρεσίας δεν είναι μεμονωμένα, ενώ αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα για ανθρώπους που εμφανίζονται τη μια ως κουκουλοφόροι και την άλλη ως μέλη της αστυνομίας.

«Η κουκούλα καμία φορά δεν βοήθησε το εργατικό λαϊκό κίνημα. Είμαστε ξεκάθαροι. Δεν θεωρούμε ότι όλοι αυτοί που έδρασαν τις τελευταίες ημέρες, οι λεγόμενοι κουκουλοφόροι, ήσαν μαθητές. Οι μαθητές, οι νέοι, οι φοιτητές δεν σπάζουν. Δεν καταστρέφουν. Αυτοί που καταστρέφουν, ρίχνουν λάδι στους μηχανισμούς της αστικής τάξης για να πάρει νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα» είπε ο κ. Χαλβατζής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος υπογράμμισε: «Εμείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιζόμαστε ενάντια στις αδικίες και τις αναλγησίες του συστήματος. Δεν αγωνιζόμαστε ενάντια σε βιτρίνες, σε αυτοκίνητα, στην περιουσία των συμπολιτών μας, και ενάντια στα δημόσια κτίρια, που υπερασπιζόμαστε ως συλλογική περιουσία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στη βία».

Εξέφρασε δε το φόβο «ότι η κυβέρνηση φορά την κουκούλα αξιών, οι οποίες δεν υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας», κάνοντας αναφορά σε «real estate» του Βατοπαιδίου, σε αστυνομική βία και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Όσο για τις ευθύνες για το θάνατο του μαθητή είπε ότι «είναι στον πρωθυπουργό» και ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει. «Δεν έχει το ηθικό δικαίωμα και τη νομιμοποίηση της κοινωνίας και της νεολαίας».

Ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να ακούσει τη νεολαία και να δεχθεί να συζητήσει μαζί της, κάλεσε την κυβέρνηση να σχολιάσει τη στάση βουλευτών της, που μαζί με το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ τηρούν κοινή στάση και «προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες για ένα κοινωνικό φαινόμενο στον ΣΥΡΙΖΑ».

Κόντρα ΛΑΟΣ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης αναφέρθηκε σε δημοσίευμα, που -όπως είπε- εμφάνιζε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να τάσσεται υπέρ της τρομοκρατίας, καλώντας τον κ. Αλαβάνο να το διαψεύσει.

Σε απάντησλη του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ σημείωσε: «Αν ο κ. Καρατζαφέρης παρέμενε μόνο στα συγχαρητήρια προς το ΚΚΕ για τη στάση του στα τελευταία γεγονότα, το γεγονός θα ήταν άνευ σημασίας. Το ανησυχητικό είναι ότι αξιοποίησε τη φρασεολογία του ΚΚΕ περί χαϊδεμάτων, για να διατύπωσει απαράδεκτους υπαινιγμούς σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, λαμβάνουν άκρως επικίνδυνες διαστάσεις.

» Ακόμη χειρότερα, η σύνδεση, που επιχείρησε ο κ. Καρατζαφέρης, μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και ανακαλεί στη μνήμη μας τις πλέον σκληρές αντιδημοκρατικές περιόδους που έζησε η χώρα. Ορισμένοι έχουν χάσει την αίσθηση του τι λένε και τι αντιδημοκρατικές συνέπειες μπορούν να προκαλέσουν τα λεγόμενά τους.»

Ενός λεπτού σιγή για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο

Έπειτα από πρόταση του κ. Αλαβάνου και τη σύμφωνη γνώμη του σώματος, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024