Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ανακοίνωσε ο Κ.Καραμανλής

Μέτρα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν ανακοίνωσε ο Κ.Καραμανλής

Μέτρα για την ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν τις τελευταίες μέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο της ευθύνης, αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

30

Πακέτο μέτρων για την ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν τις τελευταίες μέρες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση πορεύεται στο δρόμο της ευθύνης, αφήνοντας αιχμές για τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά τα μέτρα:

1.Αμεση οικονομική ενίσχυση, ύψους 10 χιλ. ευρώ για τις Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις.

2. Επιχορήγηση ποσοστού 50% της ζημιάς που έχει πιστοποιηθεί, ύψους από 10-200 χιλιάδες ευρώ.

3. Για το δανεισμό του υπόλοιπου 50% της ζημιάς που πιστοποιείται, καθώς και για όσες επιχειρήσεις δεν υπάγονται στις πιο πάνω κατηγορίες, δίνεται δυνατότητα, με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, για επιδοτούμενα δάνεια διάρκειας 15 ετών.

4. Χορηγούνται δάνεια διάρκειας 15 ετών με ευνοϊκούς όρους για την αποκατάσταση ζημιών στα κτίρια.

5. Χορηγούνται δάνεια 5τούς διάρκειας με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, για κεφάλαια κίνησης.

6. Αναστέλλονται οι οφειλές των επιχειρήσεων που επλήγησαν, για ένα τρίμηνο, στις εφορίες, το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ και τις Τράπεζες.

7. Σε επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν έως τις 20 Δεκεμβρίου, ενισχύονται οικονομικά οι εργαζόμενοι, με πλήρη κάλυψη του μισθού, του δώρου των Χριστουγέννων και των εισφορών (εργοδότη και εργαζόμενου) για τρεις μήνες.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως τις τελευταίες ημέρες, οι πολίτες της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων, ο εμπορικός κόσμος τους και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία βρέθηκαν αντιμέτωποι «με την καταστροφική μανία και την ωμή βία ακραίων ομάδων».

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, όχι μόνο να εδραιώσει το αίσθημα ασφάλειας όλων των πολιτών, αλλά και να στηρίξει όσες επιχειρήσεις έπαθαν ζημιές.

Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση κινείται με πράξεις ευθύνης και ουσίας: «Απαντά στις προκλήσεις των καιρών, στις κραυγές και τους ψιθύρους της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, όλοι οι φορείς της κοινωνίας, όλοι οι πολίτες.» 

Σχολιάζοντας τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τα χαρακτήρισε ως αυτονόητη υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας. Παρατήρησε ωστόσο ότι το πλήγμα στην οικονομία ήταν ήδη τεράστιο και μεγάλωσε με τις συγκεκριμένες καταστροφές. Τόνισε επίσης ότι το πλήγμα στην κοινωνία είναι ανυπολόγιστο και σήμερα η κυβέρνηση ικανοποιεί το έλασσον αλλά δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024