Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σκάνδαλο ανεπάρκειας» χαρακτηρίζει ο Ανδρ.Βγενόπουλος το νομοσχέδιο για τις τράπεζες

«Σκάνδαλο ανεπάρκειας» χαρακτηρίζει ο Ανδρ.Βγενόπουλος το νομοσχέδιο για τις τράπεζες

Σκληρή επίθεση στο υπουργείο Οικονομίας για το νομοσχέδιο στήριξης των τραπεζών εξαπέλυσε ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το «σκάνδαλο ανεπάρκειας». Παράλληλα, έδειξε διατεθειμένος να εφαρμόσει «αύριο το πρωί» την πρόταση για πάγωμα της αποπληρωμής δανείων για ένα χρόνο, εάν λάβει το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

28

Σκληρή επίθεση το υπουργείο Οικονομίας γύρω από το νομοσχέδιο των 28 δισ. ευρώ για τη στήριξη των τραπεζών εξαπέλυσε ο ισχυρός άνδρας της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος, χαρακτηρίζοντάς το «σκάνδαλο ανεπάρκειας».

Παράλληλα, έδειξε διατεθειμένος να εφαρμόσει «αύριο το πρωί» την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για πάγωμα της αποπληρωμής δανείων για ένα χρόνο, εάν λάβει το πράσινο φως από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε μία συνέντευξη με έντονη πολιτική χροιά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο κ. Βγενόπουλος χρησιμοποίησε σκληρές εκφράσεις κατά του νομοσχεδίου για τις τράπεζες, λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας έδειξε πλήρη ανεπάρκεια στη σύνταξή του.

Ο κ. Βγενόπουλος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «συνονθύλευμα» των αναγκών που επιχειρήθηκε να εξυπηρετήσει, έτσι ώστε τελικά να μην εξυπηρετεί καμία από αυτές τις ανάγκες -ούτε τη στήριξη των τραπεζών που τυχόν έχουν πρόβλημα.

Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να μην καλύπτει τον υπουργό που έκανε λάθος, ενώ σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομίας «έφτασε να λέει ότι ένα και ένα κάνουν τρία».

Κατά τον ο αντιπρόεδρο της MIG το πρόβλημα είναι υπαρκτό, η αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει από μόνη της και ενδεχομένως να χρειαστεί, όπως είπε, η κρατικοποίηση όσων τραπεζών έχουν πρόβλημα.

Η Πολιτεία θα κρίνει πότε θα βγούμε από την κρίση, πρόσθεσε.

Εξάλλου, αφήνοντας αιχμές επιλεκτικές συζητήσεις, πρότεινε να συνέλθει η Ολομέλεια της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθώς και να υπάρξει συζήτηση και με την ΟΤΟΕ, ώστε «ως κλάδος να περάσουμε τα μηνύματα».

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος πρόσθεσε ότι ενδιαφέρουσες προτάσεις έχουν υπάρξει από από όλα τα κόμματα για την αντιμετώπιση της κρίσης και κάλεσε σε «υπέρβαση» και «συναίνεση» ώστε να ληφθούν τα σωστά μέτρα.

Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου για πάγωμα των υποχρεώσεων τα δανειοληπτών για ένα χρόνο, εκτιμώντας ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και είναι πολύ εύκολο, όπως είπε, να γίνει.

Όπως μάλιστα πρόσθεσε, εάν το πάγωμα των δανείων για ένα χρόνο δεν μπορεί να γίνει ομαδικά, οι τράπεζες του Ομίλου είναι διατεθειμένες να το πράξουν από αύριο το πρωί εάν λάβουν από την ΤτΕ το πράσινο φως ότι δεν θα μειώσει την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Τέλος, ο κ. Βγενόπουλος εκτίμησε ότι υπάρχουν περιθώρια μείωσης των επιτοκίων των πιστωτικών καρτών, ενώ δεν αποκάλυψε τα επενδυτικά σχέδια του Ομίλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024