Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συνάντηση Κάρολου Παπούλια με τα μέλη της Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο

Συνάντηση Κάρολου Παπούλια με τα μέλη της Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο

Με τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις αγωνίες και τα αιτήματα των μελών της αποστολής και τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν.

103

Με τα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις αγωνίες και τα αιτήματα των μελών της αποστολής και τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν.

«Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι μια γιορτή με ιδιαίτερη σημασία. Μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε πράξη το καθολικό αίτημα για σεβασμό στην αξία του ανθρώπινου προσώπου, για κατοχύρωση της συμμετοχής όλων στην απόλαυση των αγαθών της κοινωνικής συνύπαρξης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, απευθυνόμενος στα μέλη της ελληνικής Παραολυμπιακής αποστολής στο Πεκίνο, κατά την τελετή υποδοχής τους το μεσημέρι της Πέμπτης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παπούλιας στον χαιρετισμό του κατά τη δεξίωση που παρατέθηκε προς τιμήν των μελών της αποστολής, υπογράμμισε:

«Παρακολούθησα τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και σας ομολογώ ότι ήταν μια συγκλονιστική, ξεχωριστή εμπειρία. Μπροστά μου αποκαλύφθηκε η ανθρώπινη θέληση σε όλη της μεγαλοπρέπεια. Ξανάνιωσα την πραγματική σημασία του αθλητισμού. Ως δύναμη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, να εμπνεύσει, να ενώσει τους ανθρώπους όπως λίγα πράγματα μπορούν. Ως δημιουργό ελπίδας».

Σε ό,τι αφορά τη συνάντηση σημείωσε ότι θα ήθελε να έχει τον χαρακτήρα αναγνώρισης των δυσκολιών των αθλητών. «Μιας αναγνώρισης που σας οφείλεται για τον συνεχή αγώνα και την καθημερινότητά σας που για σας είναι πολύ πιο δύσκολη. Τόσο η κοινωνία όσο και η πολιτεία επιβάλλεται να ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σας, γιατί η αρχή της αλληλεγγύης είναι και η σημαντικότερη αξία της κοινωνίας μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις αγωνίες και στα αιτήματα των μελών της αποστολής και τους ευχαρίστησε για όσα έκαναν, κερδίζοντας «επάξια τον θαυμασμό μας».

Την αποστολή των 68 μελών της ομάδας και των συνοδών τους (συνολικά 140 μέλη) συνόδευαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Σταυριανόπουλος, ο οποίος προσέφερε στον κ. Παπούλια αναμνηστικό δώρο από τους αγώνες του Πεκίνου.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Σταυριανόπουλος μιλώντας για τη συμμετοχή της ελληνικής ομάδας στους 13ους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, ανέφερε ότι έκανε την καλύτερη εμφάνιση στην πορεία της, κερδίζοντας 24 μετάλλια και ανεβάζοντας τη χώρα στην 20ή θέση -από 36η θέση που είχαμε στην Αθήνα- στην παγκόσμια κατάταξη.

Αναφερόμενος στο γενικότερο υψηλό επίπεδο των αγώνων στο Πεκίνο -με 340 παραολυμπιακά ρεκόρ- υπογράμμισε ότι αναδεικνύεται η ανάπτυξη του Παραολυμπιακού Αθλητισμού «αλλά και η ευθύνη όλων μας για την ανάγκη σοβαρής επαγρύπνησης και συμμετοχής μας στην ανοδική πορεία που καταγράφει ο παραολυμπιακός αθλητισμός».

«Η βαθιά ανανέωση της ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και οι καταπληκτικές επιδόσεις της στον Πεκίνο δίνουν βάσιμες ελπίδες για ανάλογη πορεία το 2012 στο Λονδίνο. Το ελληνικό Παραολυμπιακό Κίνημα θέλει, μπορεί και το χρωστάει στην κοινωνία μας που πολλαπλώς μας τίμησε», κατέληξε ο κ. Σταυριανόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024