Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Εργατικό δυστύχημα με δύο νεκρούς στα Χανιά της Κρήτης

Τραγικό θάνατο βρήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας δυο αλλοδαποί εργάτες, στην Κρήτη, όταν κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα την ώρα που εργάζονταν σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Χαλέπα Χανίων.

43

Τραγικό θάνατο βρήκαν το μεσημέρι της Δευτέρας δυο αλλοδαποί εργάτες,στην Κρήτη, όταν κεραυνοβολήθηκαν από το ρεύμα την ώρα που εργάζοντανσε ανεγειρόμενη οικοδομή στην περιοχή των εργατικών κατοικιών στην Χαλέπα Χανίων.

Οι δύο αλλοδαποί, ένας Σύριος 22 ετών και ένας Αιγύπτιος 23 ετών, τοποθετούσαν σίδερα σε ταράτσα στο δεύτερο όροφο της οικοδομής.

Σε κάποια στιγμή, ο 22 χρονος ακούμπησε ένα από τα σίδερα σε καλώδιο υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που βρισκόταν στην άκρη της οικοδομής. Το ρεύμα πέρασε όλο του το σώμα.

Ο συνάδελφος του χωρίς να συνειδητοποιήσει τι είχε συμβεί, έτρεξε δίπλα του, για να τον βοηθήσει αλλά πιάνοντας τον χτυπήθηκε και αυτός από το ρεύμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθούν οι δύο εργάτες στο νοσοκομείο, ήταν όμως πολύ αργά.

Η αστυνομία το μεσημέρι προχώρησε στη σύλληψη του υπευθύνου εργολάβου της οικοδομής.

Για απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στους τόπους δουλειάς, κάνει λόγο το ΚΚΕ, σχολιάζοντας το θάνατο των δύο εργατών.

«Ο φριχτός θάνατος από ηλεκτροπληξία δύο ακόμα εργατών στα Χανιά αυτή τη φορά που έβγαζαν το μεροκάματο του τρόμου προσθέτει στον αιματηρό κατάλογο δύο επιπλέον θύματα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της κρατικής-κυβερνητικής αδιαφορίας για την απουσία στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στους τόπους δουλειάς. Το ΚΚΕ καταγγέλλει το χαμό των δύστυχων νεολαίων οικονομικών μεταναστών και καλεί τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας».

Σχετικάτο Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει: «Η εργατική τάξη θρηνεί σήμερα και δύο νέα θύματά της, εξαιτίας της εργοδοτικής ασυδοσίας, της έλλειψης μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους και της ανεπάρκειας και απουσίας των κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών.

» Εκφράζουμε ολόψυχα τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους και ζητάμε από τις αρμόδιες αρχές την άμεση διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης, τη διερεύνηση και τον καταλογισμό των ευθυνών σε όσους ευθύνονται για τον τραγικό θάνατο των δύο εργατών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024