Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναστέλλει το ΠΑΣΟΚ την ιδιότητα μέλους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens

Αναστέλλει το ΠΑΣΟΚ την ιδιότητα μέλους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους του Κινήματος σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καταγγέλοντας παράλληλα την άρνηση της κυβέρνησης για Εξεταστική Επιτροπή. Η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να έχει καταρχάς εφαρμογή σε δύο πρόσωπα.

28

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να αναστέλλει την ιδιότητα τους μέλους του Κινήματος σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens ανακοίνωσε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σημειώνοντας ότι η κίνηση αυτή δεν προδικάζειενοχή.Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε την «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης για την υπόθεση και την άρνησή της να προχωρήσει για Εξεταστική Επιτροπή.

«Το ΠΑΣΟΚ σε αντιδιαστολή με την τακτική συγκάλυψης, που ακολουθεί η ΝΔ, θα αναστέλλει την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος σε όσους έχουν σοβαρή εμπλοκή στην υπόθεση της Siemens», δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου καιδιευκρίνισε ότι η αναστολή αυτή «δεν αποτελεί τεκμήριο για το αποτέλεσμα της δικαστικής ερευνητικής διαδικασίας». Πρόσθεσε δε ότι «το ΠΑΣΟΚ περιμένει να το ακολουθήσει σε αυτή του την πράξη και η ΝΔ».

Επίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι στο θέμα της Siemens το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου έχουν επανειλημμένως ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τόνισε ότι η υπόθεση αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις μεγάλες αδυναμίες του πολιτικού μας συστήματος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προτάσεις που έχει κάνει για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο Γ.Παπανδρέου, στις οποίες εκτός από τη δέσμη συγκεκριμένων μέτρων, περιλαμβάνονται η δημόσια πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό και το αίτημα συνάντησης των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως μετέδωσε το Mega, η απόφαση της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να έχει καταρχάς εφαρμογή σε δύο πρόσωπα, εκ των οποίων το ένα είναι ο πρώην υπουργός Τ.Μαντέλης και το άλλο ο κ. Θ.Τσουκάτος.

hspace=0Δείτε το βίντεο

Ο κ. Μαντέλης κατήγγειλε την Τετάρτη δημοσιεύματα που τον «φωτογράφιζαν» ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση. «Είναι εξοργιστικώς ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά τα δημοσιεύματα του Τύπου που με εμφανίζουν πως δήθεν εισέπραξα εκατομμύρια μάρκα από τη Siemens. Ζητώ όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, να δοθούν στη Δικαιοσύνη, για να πράξει το καθήκον της και να αποκατασταθεί η αλήθεια» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο κ. Μαντέλης.

Η τελευταία πτυχή της υπόθεσης που ήρθε στη δημοσιότητα αφορά σε διερεύνηση εμβασμάτων 10 εκατ. μάρκων από τη Siemens σε δικαιούχο λογαριασμού με το όνομα «A.Rocos». Oεισαγγελέας που διερευνά την υπόθεση έχει ζητήσει άρση του τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί το πρόσωπο που εισέπραξε τα επίμαχα εμβάσματα, καθώς και αν αυτά τα χρήματα συνδέονται και με ποιον τρόπο με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

O αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, σέβεται την ανεξαρτησία της και περιμένει τη ολοκλήρωση της έρευνας από την Δικαιοσύνη. Κανένα άλλο σχόλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση».

Οπρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σχολιάζοντας τη φημολογία για ονόματα που εμπλέκονται στην υπόθεση Siemens είπε: «Πρέπει να γίνει ο έλεγχος με ταχύτητα, σε βάθος και προς όλες τις πλευρές. Στα πλαίσια αυτού του ελέγχου, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ελεγχθεί και το θέμα της υπόθεσης C4I και συγκεκριμένα να δοθεί άμεσα από την κυβέρνηση η σύμβαση που υπογράφηκε μετά την επαναδιαπραγμάτευση, διότι υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρά και σημαντικά στοιχεία. Από κει και πέρα χρειάζεται άμεσα Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, όπως ήδη έχουμε προτείνει.»

« «Εμείς βλέπουμε ότι υπάρχουν πάρα πολλά συμφέροντα που θέλουν να κλείσουν όλα τα στόματα και να μη βγει τίποτα στην επιφάνεια -και το κατανοείτε πάρα πολύ καλά αυτό. Και δυστυχώς, αυτή την προσπάθεια τη συνδράμει η Κυβέρνηση με την άρνησή της να προχωρήσει σε Εξεταστική Επιτροπή» πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024