Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με Δ.Γαλάνη και Ελ.Αρβανιτάκη «ανοίγει» το 51ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Με Δ.Γαλάνη και Ελ.Αρβανιτάκη «ανοίγει» το 51ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα

Στις 4 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το 51ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα με τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ της χώρας, μετά από αυτό της Επιδαύρου.

103

Στις 4 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το 51ο Φεστιβάλ Φιλίππων στην Καβάλα με τη συναυλία της Δήμητρας Γαλάνη και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Πρόκειται για το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ της χώρας, μετά από αυτό της Επιδαύρου.

Το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας που θα ανεβάσουν το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, το Εθνικό Θέατρο, αλλά και οι θίασοι πολλών Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.)

Καινοτομία της φετινής διοργάνωσης είναι η συνεργασία των ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και Κομοτηνής, που θα παρουσιάσουν μια ξεχωριστή παράσταση με τίτλο «Οψόμεθα εις Φιλίππους» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη. Η παράσταση που θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο θέατρο, αφορά δέκα μοτοσικλετιστές που καταφτάνουν στον κάμπο των Φιλίππων και κατασκηνώνουν στο σημείο που έγινε η περίφημη μάχη των Φιλίππων με τον στρατό του Βρούτου. Εκεί, αρχίζουν να διηγούνται τους «Παράλληλους Βίους» του Πλούταρχου, τους βίους του Καίσαρα, του Βρούτου, του Κάσσιου, του Μάρκου Αντώνιου, μέσα από πηγές που άντλησε και ο Σαίξπηρ για την συγγραφή του «Ιούλιου Καίσαρα».

Στις 17 Ιουλίου, ο Δήμος Καβάλας και η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής θα παρουσιάσουν τον σολίστ στο βιολί, Γιώργο Παναγιωτίδη, με μαέστρο τον Βλαδίμηρο Συμεωνίδη σε μια βραδιά αφιερωμένη στην επέτειο των 50 χρόνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το Σάββατο 19 Ιουλίου ανεβαίνει μια ενδιαφέρουσα παράσταση από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ο «Ορέστης» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σλόμπονταν Ουνκόφσκι.

Στις 25 και 26 Ιουλίου στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων παρουσιάζεται από την εταιρεία Ελληνική Θεαμάτων η «Ελένη» του Ευριπίδη με την Σμαράγδα Καρύδη στον ομώνυμο ρόλο, τον Θοδωρή Αθερίδη ως Μενέλαο, ο οποίος υπογράφει και την σκηνοθεσία και τον Γιώργο Καπουτζίδη σε γυναικείο ρόλο αυτόν της Θεονόης.

Το χοροθέατρο «Ροές», το Σάββατο 2 Αυγούστου, θα παρουσιάσει το έργο «Ηλέκτρα Αυτουργός», σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Σοφίας Σπυράτου. Πρόκειται για μια ανάγνωση του μύθου της Ηλέκτρας κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, με έντονο αισθητικά το ελληνικό στίγμα.

Στις 8 και 9 Αυγούστου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει μαζί με το Θέατρο Διαδρομή το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, «Του Κουτρούλη ο Γάμος» σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου.

Τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στο κοινό μια ξεχωριστή παράσταση με τη διασκευή της κωμωδίας του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» σε «Βάτρα-χ». Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Στις 18 Αυγούστου, ανεβαίνει ο «Αίας» του Σοφοκλή από το Θέατρο «Αττις» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου.

Οι «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Σταύρου Τσακίρη από το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζονται την Παρασκευή 22 Αυγούστου.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας παρουσιάζει τη «Μήδεια» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Ανατόλι Βασίλιεφ και σκηνικά Διονύση Φωτόπουλου.

Στις 29 και 30 Αυγούστου, θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων το παιδικό έργο της Κάρμεν Ρουγγέρη «Ο Ρομπέν των δασών».

Η αυλαία του 51ου Φεστιβάλ Φιλίππων πέφτει τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου με το Εθνικό Θέατρο που ανεβάζει το έργο «Οιδίποδας Τύραννος – επί Κολωνώ». Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στα «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ». Η διασκευή και σκηνοθεσία είναι της Ρούλας Πατεράκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024