Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παθητικοί καπνιστές τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα

Παθητικοί καπνιστές τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα

Στο παθητικό κάπνισμα εκτίθενται τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα. Το ποσοστό των γονέων καπνιστών αυξάνεται, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί συνεχίζουν να καπνίζουν, γνωρίζοντας ότι το παιδί πάσχει από αναπνευστικά προβλήματα.

98

«Παθητικοί καπνιστές» είναι τρία στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα σύμφωνα με μελέτη πνευμονολόγων από το παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ».

Όπως αναφέρει το Βήμα, τα παιδιά υπόκεινται σε αυτή την κατάσταση καθώς ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους καπνίζει μανιωδώς.

Εκτός αυτού, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη και στις περιπτώσεις που οι γονείς γνωρίζουν πως το παιδί πάσχει από κάποιο χρόνιο αναπνευστικό πρόβλημα, εκείνοι συνεχίζουν να καπνίζουν.

Η μελέτη αποκαλύπτει πως το ποσοστό των καπνιστών γονέων όχι μόνο δεν μειώθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά σημείωσε αύξηση τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες που κατοικούν στην Αθήνα.

Πάντως, θετικό είναι το γεγονός πως παρά τη στάση των γονέων, οι οποίοι καπνίζουν μανιωδώς μπροστά στα παιδιά τους, ο επιπολασμός του παιδικού άσθματος ως την εφηβεία στην Ελλάδα είναι μικρότερος από αυτόν των υπολοίπων χωρών της Ευρώπης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024