Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει τη συνέχιση της απεργίας στους ΟΤΑ η κυβέρνηση

Αδικαιολόγητη χαρακτηρίζει τη συνέχιση της απεργίας στους ΟΤΑ η κυβέρνηση

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απεργία στους ΟΤΑ, όταν ικανοποιούνται αιτήματα, τονίζει ο ΥΠΕΣ. Για πολιτική κινητοποίηση μίλησε ο Ευ.Αντώναρος. Συνεχίζεται η απεργία της ΔΕΗ. Κυκλοφοριακό χάος στο Κέντρο από την απεργία σε Μετρό-ΗΣΑΠ. Ο αγώνας συνεχίζεται λένε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και «επιστήμονες».

30

Τη στιγμή που λύνονται τα προβλήματα δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απεργία στους Δήμους και να έχουμε αυτή την εικόνα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος μετά τη συνάντησή του με τους δημάρχους.

Στο θέμα των απεργιών αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ.Αντώνατος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

O κ. Αντώναρος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ικανοποιήσει την τελευταία τετραετία 25 αιτήματα που χρόνιζαν επί 17 χρόνια. «Δεν υπάρχει λοιπόν καμία δικαιολογία για αποχή τους από το καθήκον τους απέναντι στους άλλους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταφύγει στο μέτρο της επιστράτευσης, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε στη χθεσινή απάντηση του Θ. Ρουσόπουλου («δεν υπάρχει τέτοιο θέμα») και πρόσθεσε ότι «περιμένουμε από τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο καθήκον τους και να επιστρέψουν στις εργασίες τους».

Απαντώντας σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η ένταξη των εργαζομένων στα ΒΑΕ δεν συνεπάγεται και μείωση του ορίου συνταξιοδότησής τους, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, ο κ. Αντώναρος είπε ότι το νομοσχέδιο που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή δεν αναφέρεται καν στη συγκεκριμένη ομάδα εργαζομένων.

«Συνεπώς όσοι μιλούν περί του αντιθέτου οδηγούν τους σκεπτόμενους λογικά πολίτες στο συμπέρασμα ότι η απεργία είναι πολιτική. Κάτι που είναι απαράδεκτο και δείχνει ότι ο λόγος των κινητοποιήσεων είναι προσχηματικός» κατέληξε.

Συνάντηση Παυλόπουλου με ΚΕΔΚΕ

Οι δήμαρχοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, διεκδικώντας την πλήρη απόδοση στην Αυτοδιοίκηση των οφειλομένων και κατοχυρωμένων από το Σύνταγμα και τους νόμους πόρων της.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων και πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη συναντήθηκε με τον Πρ. Παυλόπουλο, στον οποίο επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά των δημάρχων.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως θεωρεί την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους αδικαιολόγητη, καθώς χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία οι εργαζόμενοι στον Τομέα καθαριότητας των Δήμων εντάσσονται στα ΒΑΕ.

«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες εικόνες και να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τη στιγμή που λύνονται τα προβλήματα» εξήγησε.

Ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε από τον υπουργό να υλοποιήσει τα αιτήματα της ΚΕΔΚΕ που άλλωστε -όπως είπε- δεν είναι νέα αλλά διαχρονικά αιτήματα ετών.

Στη συνέχεια οι Δήμαρχοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα και στον κ. υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη.

Ωστόσο, ο υπουργός απουσιάζει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο της ΕΕ και έτσι η συνάντηση αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τη Λαμία (pic)

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των πλέι οφ της Superleague μετά το παιχνίδι της Λαμίας με τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024