Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης η Αθήνα, σύμφωνα με διεθνή έρευνα

Σε τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης αναδεικνύεται η Αθήνα, ακόμη και χωρίς τα σκουπίδια. Τη... διάκριση αυτή η ελληνική πρωτεύουσα την μοιράζεται με τη Ρώμη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.100 ταξιδιώτες.

71

Σε τρίτη πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης αναδεικνύεται η Αθήνα, ακόμη και χωρίς τα σκουπίδια. Την ίδια ώρα, και ενώ η απεργία στους ΟΤΑ συνεχίζεται, οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους της πόλης αυξάνονται καθημερινά κατά 6.000-6.500, καθώς στην Ελλάδα μόλις το 10%-12% των σκουπιδιών ανακυκλώνεται ή κομποστοποιείται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν η χώρα μας είχε επιλέξει το δρόμο της ορθής πρακτικής στη διαχείριση των αποβλήτων, στους κάδους θα κατέληγε λιγότερο από το 15% των παραγόμενων σκουπιδιών.

Όσον αφορά στη… διάκριση της ελληνικής πρωτεύουσας ως τρίτης πιο βρώμικης ευρωπαϊκής πόλης, αυτή προέκυψε από τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα, τα οποία ταξίδεψαν πέρυσι στην Ευρώπη μέσω του ΤripΑdvisor, ενός ταξιδιωτικού site με 5.000.000 εγγεγραμμένους χρήστες και άλλους 25 εκατ. επισκέπτες το μήνα.

Όπως αναφέρει την Πέμπτη η εφημερίδα Το Βήμα, οι ταξιδιώτες που πήραν μέρος στην έρευνα χαρακτήρισαν το Λονδίνο την πόλη για τα μεγαλύτερα βαλάντια, ενώ στη λίστα ακολουθούν το Παρίσι και η Ρώμη (που είναι ισόβαθμη με τη Βενετία, το Όσλο και τη Μόσχα).

Ακόμη, η βρετανική πρωτεύουσα βγήκε νικήτρια στη βρωμιά, με δεύτερο το Παρίσι και τρίτες την Αθήνα και τη Ρώμη. Επίσης, το Λονδίνο ήλθε πρώτο στη νυχτερινή διασκέδαση και το ακολουθούν το Αμστερνταμ και το Παρίσι. Τέλος, η φήμη του Χάιντ Παρκ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση των πρωτείων στα ομορφότερα ευρωπαϊκά πάρκα, κατηγορία στην οποία δεύτερο αναδείχθηκε το Παρίσι, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν η Βαρκελώνη, το Αμστερνταμ και η Κοπεγχάγη.

Στον αντίποδα, το Παρίσι χαρακτηρίστηκε η πιο ρομαντική πόλη της Ευρώπης και την ακολουθούν η Βενετία και η Ρώμη. Ακόμη, η γαλλική πρωτεύουσα αναδείχθηκε κορυφαία για το επίπεδο της κουζίνας της, με δεύτερη τη Ρώμη και τρίτη τη Φλωρεντία. Τέλος, η «Πόλη του Φωτός» κρίθηκε το καλύτερο μέρος για ψώνια, ενώ το ασημένιο μετάλλιο της κατανάλωσης πήρε το Λονδίνο και το χάλκινο η Ρώμη.

Τα πρωτεία στα παζάρια δεν τα πήρε κάποια βαλκανική πόλη, όπως θα ήταν αναμενόμενο, αλλά η «ευρωπαϊκή» Πράγα, την οποία ακολουθούν η Βουδαπέστη και η Λισαβόνα.

Το Δουβλίνο έλαβε τα πρωτεία της φιλοξενίας, καθώς φαίνεται να κατοικείται από τους πιο φιλικούς ανθρώπους στην Ευρώπη. Στη σχετική λίστα έπονται το Αμστερνταμ και το Λονδίνο. Αντιθέτως, οι πόλεις με τους πιο εχθρικούς κατοίκους είναι το Παρίσι, το Λονδίνο και η Μόσχα.

Στον αντίποδα του Λονδίνου, του Παρισιού, της Ρώμης και της Αθήνας, δηλαδή του κουαρτέτου των πιο βρώμικων πόλεων της Ευρώπης, βρίσκεται η Ζυρίχη και ακολουθούν η Κοπεγχάγη και η Στοκχόλμη ως οι καθαρότερες πόλεις της ηπείρου.

Η έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, οι Βρυξέλλες, δεν φαίνεται να έχουν κάτι ενδιαφέρον, καθώς η έρευνα έδειξε ότι είναι η πιο βαρετή πόλη στην Ευρώπη, ενώ τη λίστα της… βαρεμάρας συμπληρώνουν η Ζυρίχη, το Όσλο, η Βαρσοβία και το Ζάγκρεμπ.

Οι κάτοικοι της «Αιώνιας Πόλης» μπορούν να επαίρονται για τη δική τους πρωτιά, καθώς χαρακτηρίστηκαν οι πιο ελκυστικοί στην Ευρώπη, με δεύτερους τους Παριζιάνους και τρίτους τους κατοίκους της Στοκχόλμης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024