Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έως την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Έως την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ

Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι αντιδρούν στην «ασφαλιστική λαίλαπα». To Λεκανοπέδιο «πνίγεται» σε 39.000 τόνους απορριμμάτων, με την αποκομιδή «παγωμένη» τις τελευταίες έξι ημέρες.

71

Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι αντιδρούν στην «ασφαλιστική λαίλαπα» και στο σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων τους -ΤΥΔΚΥ και ΤΑΔΚΥ- με τα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, ΤΕΑΔΥ και ΟΠΑΔ.

Την ίδια στιγμή και σύμφωνα με εκτίμηση του Δήμου Αθηναίων, το Λεκανοπέδιο «πνίγεται» σε 39.000 τόνους απορριμμάτων, με την αποκομιδή «παγωμένη» τις τελευταίες έξι ημέρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) συνεδριάζει εκ νέου την Τετάρτη, ενώ νωρίτερα, στις 11 το πρωί, διοργανώνει πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Όπως όλα δείχνουν, το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή, καθώς και αποχή των εργαζομένων από τα καθήκοντά τους το Σαββατοκύριακο.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ενοποίηση του κλάδου της επικουρικής σύνταξης του ΤΑΔΚΥ στο ΤΕΑΔΥ και τη σταδιακή μείωση του ύψους της επικουρικής σύνταξης στο 20% (από 31%).

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης έχει απευθύνει έκκληση στους απεργούς «να σκεφθούν από την Τετάρτη τα θέματα δημόσιας υγείας».

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος άφησε με δηλώσεις του την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος, πυροδοτώντας τη φημολογία για επιστράτευση με απόφαση του πρωθυπουργού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024