Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για την ακρίβεια ευθύνη φέρουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, επανέλαβε ο Χρ.Φώλιας

Για την ακρίβεια ευθύνη φέρουν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, επανέλαβε ο Χρ.Φώλιας

Για την ακρίβεια χρειάζονται δύο, η αγορά και οι καταναλωτές, δήλωσε ο Χρ.Φώλιας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ο καταναλωτής πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει το καλό και να τιμωρεί το κακό, εξήγησε ο υπουργός. Για προκλητικές δηλώσεις, μιλά οργισμένη η Αντιπολίτευση.

93

Για την ακρίβεια χρειάζονται δύο: η αγορά και οι καταναλωτές, δήλωσε ο υπουργός Χρ.Φώλιας μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Ο καταναλωτής πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει το καλό και να τιμωρεί το κακό, εξήγησε ο υπουργός και πρόσθεσε πως το «shopping therapy» και η καταναλωτική μανία που τείνουν να γίνουν αξίες της σύγχρονης εποχής, για κάποιους εκ των συνθηκών απαγορεύεται.

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού προκάλεσαν την οργή της Αντιπολίτευσης. Για ανημπόρια της κυβέρνησης να ελέγξει την αγορά με πάταξη των καρτέλ και των μεσαζόντων, μιλά το ΠΑΣΟΚ. Από την πλευρά του ΚΚΕ, χαρακτηρίζεται «πράξη απύθμενου θράσους η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στο λαό την ευθύνη για την ακρίβεια».

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή τη Δευτέρα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ποιος είναι ο δεύτερος -εκτός από τους κερδοσκόπους- που ευθύνεται για την ακρίβεια δήλωσε πως «στην αγορά ένας αγοράζει και ένας πουλάει»

Ο καταναλωτής πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, τόνισε ο υπουργός, ενώ σε ερώτηση πώς μπορεί να γίνει αυτό, αφού υπάρχει το «shopping therapy» και η καταναλωτική μανία, ο υπουργός κ. Φώλιας απάντησε χαρακτηριστικά πως «αυτός που μπορεί, κάνει therapy. Ο άλλος που έχει ανάγκη, όχι».

Ενοχοποιούν τους καταναλωτές, για να καλύψουν την αδυναμία τους, λέει η Αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση είναι ανήμπορη να ελέγξει την αγορά, αφού περιορίζεται σε εκκλήσεις και συστάσεις, υποδαυλίζοντας έτσι τα φαινόμενα παρανομίας και καταδικάζοντας τους πολίτες σε ομηρία. Πάσχει από πρωτοβουλίες και δράσεις, καθώς κι από τη βούληση να θέσει το συμφέρον του πολίτη πάνω από το συμφέρον της αγοράς, να στηρίξει τους πολλούς έναντι των ολίγων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

«Πιστή στο δόγμα ότι, αν επαναλάβεις πολλές φορές ένα ψέμα, αυτό μετατρέπεται σε αλήθεια, η κυβέρνηση και το υπουργείο Ανάπτυξης επιμένουν να αναδεικνύουν την ενοχοποίηση των καταναλωτών σε βασικό τους όπλο για την καταπολέμηση της ακρίβειας. Καμία αυτοκριτική για την κατάρρευση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους, καμία μέριμνα για την πάταξη των καρτέλ και των κάθε λογής μεσαζόντων, που οδηγούν σε πλήρη ασυδοσία την αγορά, καμία πολιτική πρωτοβουλία για τη μείωση του πληθωρισμού, που έχει σταθεροποιηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες στο 4%» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

«Την ίδια στιγμή, όμως, που η κυβέρνηση σηκώνει τα χέρια ψηλά και δηλώνει απλός παρατηρητής των εξελίξεων, ο Έλληνας καταναλωτής παρακολουθεί να σημειώνονται αυξήσεις έως και 28% σε βασικές κατηγορίες αγαθών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην ευρωζώνη, η Ελλάδα κρατά τα σκήπτρα σε αυξήσεις που καταγράφονται στα καύσιμα, στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα τρόφιμα και σε άλλες αγορές. Σύμφωνα δε με στοιχεία της EUROSTAT, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση των ανατιμήσεων μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης, σε 2 από τις 12 κατηγορίες και στην 3η θέση σε άλλες 3 κατηγορίες. Ταυτόχρονα, δρομολογούνται ραγδαίες ανατιμήσεις σε δεκάδες βασικές κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών» καταλήγει ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης.

«Αποτελεί πράξη απύθμενου θράσους η προσπάθεια της κυβέρνησης να χρεώσει στο λαό την ευθύνη για την ακρίβεια που κατατρώει τα πενιχρά λαϊκά εισοδήματα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να απολογείται για τα αποτελέσματα της πολιτικής της, που στηρίζει την κερδοφορία του κεφαλαίου, ζητάει από τους εργαζόμενους και τα ρέστα» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουν στην πρόκληση απορρίπτοντας συνολικά την αντιλαϊκή πολιτική και όσα κόμματα την εκφράζουν. Τα επιχειρήματά τους υπέρ της ανταγωνιστικότητας, της απελευθέρωσης, του υγιούς ανταγωνισμού, αποδείχτηκαν οδυνηρά για τους εργαζόμενους και ωφέλιμα για το κεφάλαιο, οπουδήποτε κι αν εφαρμόστηκαν» προστίθεται.

«Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και όλες τις λαϊκές δυνάμεις να συσπειρωθούν στη γραμμή της λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για 1400€ κατώτερο μισθό, 1120€ κατώτερη σύνταξη και επίδομα για όλους τους ανέργους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Δωρεάν και σύγχρονες κοινωνικές παροχές. Μαζική, μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 13 Φλεβάρη σε κάθε χώρο εργασίας» τονίζει ακόμη το ΚΚΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024