Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού υπεβλήθη η Μαριέττα Γιαννάκου

Σε ακρωτηριασμό του δεξιού ποδιού υπεβλήθη η Μαριέττα Γιαννάκου

Ασχημη τροπή πήρε η περιπέτεια της υγείας που περνά τους τελευταίους δύο μήνες η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς οι θεράποντες ιατροί της τέως υπουργού Παιδείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού.

71

Ασχημη τροπή πήρε η περιπέτεια της υγείας που περνά τους τελευταίους δύο μήνες η Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς οι θεράποντες ιατροί της τέως υπουργού Παιδείας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν σε ακρωτηριασμό του δεξιού της ποδιού.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η κ. Γιαννάκου είχε υποστεί διπλό κάταγμα στο δεξί πόδι. Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», η κ. Γιαννάκου εισήχθη εκτάκτως στις 15 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο, καθώς εμφάνιζε έντονο πόνο στο άκρο το οποίο είχε αντιμετωπιστεί χειρουργικά μετά το κάταγμα.

Ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος έδειξαν ισχαιμία στο άκρο, σχετιζόμενη με την περιφερειακή διαβητική αγγειοπάθεια. Από εκείνη την ημέρα οι γιατροί κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για να διασωθεί το άκρο, εφαρμόζοντας όλες τις διεθνώς ενδεικνυόμενες θεραπευτικές μεθόδους.

Την Τετάρτη, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά από αλλεπάλληλα επιστημονικά συμβούλια αποφασίστηκε να αφαιρεθεί το κάτω δεξί άκρο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή της ασθενούς, η οποία άρχιζε να εμφανίζει συμπτώματα σηψαιμίας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η μετεγχειρητική πορεία της κ. Γιαννάκου εξελίσσεται ικανοποιητικά και η ασθενής θα παραμείνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όσο αυτό απαιτηθεί.

Όσο η κυρία Γιαννάκου ήταν σε καταστολή, τοποθετήθηκε ένα τεχνητό άκρο, το οποίο θα της επιτρέψει να κινείται χωρίς βοήθημα.

Στο πλευρό της βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η αδερφή της και ο πρώην σύζυγός της κ. Π.Κουτσίκος. Επίσης, την επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής Δ.Σιούφας, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λ.Ζαγορίτης , ο υπουργός Παιδείας Ευρ.Στυλιανίδης, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υπουργός Μεταφορών Κ.Χατζηδάκης, οι υφυπουργοί Παιδείας και Υγείας κκ. Σπ.Ταλιαδούρος και Γ.Κωνσταντόπουλος και η πρώην πρόεδρος της Βουλής Αννα ΨαρούδαΜπενάκη.

Ενημέρωση έλαβαν από τους θεράποντες ιατρούς η υπουργός Εξωτερικών κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος απέστειλε τηλεγράφημα στην κ. Γιαννάκου στο οποίο αναφέρει: «Σας εύχομαι ολόψυχα καλή δύναμη στον προσωπικό σας αγώνα για γρήγορη ανάρρωση μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας σας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024