Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπεραμύνεται των σχεδίων για μονάδες λιθάνθρακα ο πρόεδρος της ΔΕΗ

Υπεραμύνεται των σχεδίων για μονάδες λιθάνθρακα ο πρόεδρος της ΔΕΗ

«Κύριο μέλημα της ΔΕΗ είναι η ενεργειακή επάρκεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Π.Αθανασόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΚΕ. Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των σχεδίων για δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα, ενώ ξεκαθάρισε ότι άλλο συνεργασία άλλο στρατηγικός επενδυτής.

30

«Κύριο μέλημα της ΔΕΗ είναι η ενεργειακή επάρκεια» δήλωσε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Π.Αθανασόπουλος, μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το ΚΚΕ.

Όπως είπε, συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις δέχεται η ΔΕΗ να συζητήσει, μόνο όταν αυτές οι συνεργασίες συμβάλλουν στη συνολική αύξηση της παραγωγικής της βάσης.

Πρόσθεσε ότι προτάσεις συνεργασίας εξετάζονται και αξιολογούνται από τη διοίκηση της ΔΕΗ μόνον όταν αυτές συμβάλλουν στην συνεχή ανάπτυξή της και στην αύξηση των εσόδων της.

Τόνισε ακόμα ότι πολύ θετικά θα είναι τα οφέλη για το περιβάλλον από την ολοκλήρωση του προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων της ΔΕΗ, αφού μεταξύ 2008-2015 θα εξασφαλισθεί ανά παραγόμενη κιλοβατώρα μείωση: του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 25%, του διοξειδίου του θείου (SO2) κατά 91%, των οξειδίων του αζώτου (NOx) κατά 39% και των σωματιδίων (PM) κατά 56%.

Ο ίδιος υπεραμύνθηκε των σχεδίων για δημιουργία μονάδων λιθάνθρακα,τονίζοντας ότι η πολιτική της ΔΕΗ στον τομέα είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με αυτήν της ΕΕ.

Παράλληλα, είπε ότι οι συγκεκριμένες μονάδες αποτελούν τη φθηνότερη εναλλακτική λύση.

Αντίθετος με τη χρήση λιθάνθρακα εμφανίσθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπάρχει μακροχρόνιος ενεργειακός σχεδιασμός και δήλωσε ότι είναι υπέρ της ανάπτυξης των καθαρών πηγών ενέργειας.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να είναι κοινωνική ιδιοκτησία, ενώ ο εισηγητής του κόμματος Μάκης Παπαδόπουλος είπε ότι η απελευθέρωση της ενέργειας θα οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες τους εργαζόμενους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024