Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στη Βουλή φέρνουν Παπανδρέου και Αλαβάνος το θέμα της ΔΕΗ

Στη Βουλή φέρνουν Παπανδρέου και Αλαβάνος το θέμα της ΔΕΗ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Κ.Καραμανλή για την πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ κατέθεσε ο Γ.Παπανδρέου, που μιλά για αφελληνισμό της επιχείρησης. Επίκαιρη ερώτηση για τις ιδιωτικοποιήσεις και από τον Αλ.Αλαβάνο. Ακρόαση του Τ.Αθανασόπουλου στη Βουλή ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

30

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή για την πολιτική της κυβέρνησης στη ΔΕΗ κατέθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά για αυθαίρετες επιλογές που οδηγούν στον αφελληνισμό της επιχείρησης, ενώ αναρωτιέται για την αναγκαιότητα τόσων μονάδων λιθάνθρακα.

Αναλυτικά, όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ ακολουθεί πολιτική με ύποπτες, αδιαφανείς και αυθαίρετες επιλογές που οδηγούν στον αφελληνισμό και την ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης.

Παράλληλα, αναφέρεται στην «προβληματική διοίκηση και διαχείριση που έχει καταστήσει μια μέχρι πρότινος κερδοφόρο επιχείρηση σε ζημιογόνο».

Ερωτά, δε τον πρωθυπουργό «βάσει ποιων μελετών δρομολογείται κατασκευή και λειτουργία τόσων πολλών μονάδων λιθάνθρακα», εάν έχουν υπολογιστεί οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την κατασκευή αυτών των μονάδων και εάν αυτός ο σχεδιασμός είναι συμβατός με τις ρυθμίσεις του συστήματος εμπορίας ρύπων της ΕΕ.

Όσο για τις συνεργασίες της ΔΕΗ με άλλες εταιρείες ο κ. Παπανδρέου ερωτά γιατί η διοίκηση της ΔΕΗ δεν προκηρύσσει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, ως οφείλει, για την αναζήτηση εταίρων της ΔΕΗ και επιλέγει αντ αυτού τον ύποπτο και αδιαφανή δρόμο της απευθείας επιλογής.

Παράλληλα με την κίνηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τέσσερις βουλευτές του κόμματος (Απ.Κακλαμάνης, Αλ.Παπαδόπουλος, Φ.Πεστάλνικος και Δ.Ρέππας) ζητούν την κλήση σε ακρόαση, από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, του προέδρου της ΔΕΗ κ. Αθανασόπουλου, επισημαίνοντας μεταξύάλλων την «πλήρη διάσταση και ρήξη» μεταξύ του προσωπικού της ΔΕΗ και του διοικητή της.

Την ίδια ώρα, επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για τις «ιδιωτικοποιήσεις και απολύσεις προσωπικού στις δημόσιες επιχειρήσεις», όπως ο ΟΣΕ, τα λιμάνια, η Ολυμπιακή και η ΔΕΗ, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος επίσης στις «καταιγιστικές αποκαλύψεις (Siemens, υπουργείο Πολιτισμού) για τη χρησιμοποίηση του δημόσιου χρήματος και το μέγεθος της διαπλοκής».

Ο κ. Αλαβάνος ρωτά τον κ. Καραμανλή εάν «θα αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησής του για τη συρρίκνωση, διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων στρατηγικών επιχειρήσεων και κοινωφελών υπηρεσιών της χώρας και εάν θα αναληφθούν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας για την αποτελεσματικότητα του δημόσιου τομέα, όταν έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια στοιχεία προμηθειών και χρηματοδοτήσεων που γίνονται για ιδιοτελή, κομματικά ή προσωπικά συμφέροντα και όχι για την ενίσχυση των δημοσίων επιχειρήσεων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ρωτά ακόμη τον πρωθυπουργό εάν «θα σταματήσει να χρησιμοποιεί τις χιλιάδες εθελούσιες εξόδους, τις μετατάξεις, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για να εξυπηρετήσει τις κερδοσκοπικές επιδιώξεις εγχώριων και πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024