Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Kατάληψη στο Μετρό οργανώνουν bloggers υπέρ της παράτασης του ωραρίου

Kατάληψη στο Μετρό οργανώνουν bloggers υπέρ της παράτασης του ωραρίου

Η κίνηση «Γενιά των 700 ευρώ» οργανώνει μέσω του Διαδικτύου κατάληψη στο σταθμού του Mετρό στο Σύνταγμα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση για παράταση των δρομολογίων και μετά τα μεσάνυχτα.

36

Η κίνηση «Γενιά των 700 ευρώ» οργανώνει μέσω του Διαδικτύου κατάληψη στο σταθμού του Mετρό στο Σύνταγμα, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου, ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση για παράταση των δρομολογίων και μετά τα μεσάνυχτα.

Ο ΟΑΣΑ είχε αποφασίσει να εφαρμόσει από αυτή την εβδομάδα την πιλοτική παράταση της λειτουργίας του Μετρό και του Ηλεκτρικού μέχρι τις δύο το πρωί την Παρασκευή και το Σάββατο. Το σχέδιο παραμένει όμως στον αέρα, καθώς οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν και απειλούν με κινητοποιήσεις.

«Η στάση αυτή είναι απαράδεκτη» γράφει οι «G700» στο ιστολόγιό τους. «Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι κοινωνικό αγαθό. Η διεύρυνση της χρήσης τους –εφόσον κριθεί εφικτή- θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους μας: από τη μείωση της κίνησης των ΙΧ κατά τις ώρες της βραδινής εξόδου και τον περιορισμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μέχρι την οικονομική ελάφρυνση όλων εκείνων που μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν ταξί για τις αντίστοιχες μετακινήσεις τους».

«Λέμε ΟΧΙ στην αντίληψη που θέλει τα δημόσια αγαθά, τις υπηρεσίες και τις υποδομές της χώρας έρμαιο στα χέρια των συνδικαλιστών. Λέμε ΟΧΙ στο βόλεμα και τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία που αντιτίθεται σε οποιαδήποτε αλλαγή» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Γενιά των 700 επισημαίνει ότι η παράταση λειτουργίας θα πρέπει να συνδυάζεται με αυστηρή τήρηση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Δηλώσεις, έκανε και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζοντας τη λύπη του «για τον τρόπο αντίδρασης μερίδας συνδικαλιστών.»

«Πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόζεται επί μονίμου βάσεως σε πολλές χώρες της Ευρώπης χωρίς προβλήματα και τυγχάνει ευρείας αποδοχής από τους πολίτες» συμπλήρωσε ο κ. Κακαλαμάνης υποστηρίζοντας ότι «η εφαρμογή του στην πόλη μας έχει ως κύριους αποδέκτες τους νέους και τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας και δεν αποβλέπει σε καμιά περίπτωση στη φαλκίδευση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό και των άλλων συγκοινωνιακών μέσων είναι κοινωνικά χρήσιμη και αναγκαία» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότιο τρόπος, «που επιχειρούν να την προωθήσουν η κυβέρνηση της ΝΔ και η εταιρία «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», προκειμένου να διασφαλιστεί η κερδοφορία της επιχείρησης, στρέφεται κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

«Η επέκταση του ωραρίου χωρίς πρόσληψη νέου προσωπικού, ενώ ήδη υπάρχουν μεγάλα κενά θα οδηγήσει στην εργασιακή εξόντωση των εργαζομένων, ενώ θα υπονομεύσει την ασφάλεια αυτών και των επιβατών» προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024