Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αβέβαιο το μέλλον των ΑΕΙ λέει μερίδα πανεπιστημιακών, ένα χρόνο μετά το νόμο-πλαίσιο

Αβέβαιο το μέλλον των ΑΕΙ λέει μερίδα πανεπιστημιακών, ένα χρόνο μετά το νόμο-πλαίσιο

Ένα χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου-πλαισίου, ομάδα πανεπιστημιακών εκφράζει τις ανησυχίες της για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. Τονίζουν πως ο νόμος «έχει ρίξει σε εκφυλιστική στασιμότητα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια» και καλούν συναδέλφους και φοιτητές να αντισταθούν στη θεσμική αδράνεια.

98

Τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της ανώτατης εκπαίδευσης κρούουν πανεπιστημιακοί, ένα χρόνο μετά την καθιέρωση του νέου νόμου πλαισίου για την Παιδεία.

«Ο νόμος πλαίσιο έχει ρίξει σε εκφυλιστική στασιμότητα τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια» δηλώνουν τα μέλη του Παρατηρητηρίου για την αναβάθμιση των ΑΕΙ, τα οποία από την αρχή είχαν ταχθεί υπέρ του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας.

Επιπλέον εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της μεταρρύθμισης και ζήτησαν να τεθεί εκ νέου στην ατζέντα το θέμα της ανώτατης εκπαίδευσης, «μακριά από δυστοκίες, αγκυλώσεις, σιωπές και αδράνειες».

Από τη μεριά τους, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο πρώην αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου κάλεσαν συναδέλφους και φοιτητές να αντισταθούν στη θεσμική αδράνεια.

Έκαναν λόγο επίσης για την πλέον ανθηρή περίοδο της ανώτατης παιδείας, σε έμψυχο δυναμικό και υποδομές, «η οποία όμως τελματώνει με την ατέρμονη αδράνεια όλων των πολιτικών δυνάμεων του τόπου».

Τέλος, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το διάλογο για την ανώτατη παιδεία, τα μέλη του Παρατηρητηρίου κοινοποίησαν τη διοργάνωση τριήμερου διεθνούς συνεδρίου στις 27, 28 και 29 Μαρτίου.

Πρόκειται για μια διοργάνωση όπου Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, για την ποιότητα στην εκπαίδευση, τη σχέση των πανεπιστημίων με την κοινωνία, την οικονομία και τον παραγωγικό τομέα, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του θεσμού του πανεπιστημίου, καθώς και για την διοίκηση και οικονομική διαχείριση των Ιδρυμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024