Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει (κι άλλες) προτάσεις συνεργασίας, είπε ο Τ.Αθανασόπουλος

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εξετάζει (κι άλλες) προτάσεις συνεργασίας, είπε ο Τ.Αθανασόπουλος

Προτάσεις συνεργασίας αξιολογούνται, για να προκριθούν εκείνες που θα συμβάλλουν στην αύξηση του κύκλου εργασιών της, είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τ.Αθανασόπουλος. Η ΔΕΗ λειτουργεί σε εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον και πρέπει από σήμερα να χτίζει γερές βάσεις, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

93

Προτάσεις συνεργασίας εξετάζονται και αξιολογούνται από τη Διοίκηση της Επιχείρησης για να προκριθούν εκείνες που θα συμβάλλουν στη συνεχή αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της επιχείρησής μας και θα ενισχύουν την επάρκεια και σταθερότητα του εγχώριου συστήματος ηλεκτροπαραγωγής» είπε ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τ.Αθανασόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΗ.

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ.Φώλιας που επισήμανε ότι «η ΔΕΗ λειτουργεί, πλέον, μέσα σε ένα απαιτητικό και εξαιρετικά ανταγωνιστικό παγκόσμιο περιβάλλον και πρέπει από σήμερα να ξεκινήσει να χτίζει τις γερές βάσεις που απαιτούνται για να κατοχυρώσει τη θέση της και στα χρόνια που έρχονται. Θέση που μεταφράζεται σε πρωταγωνιστικό ρόλο για την ανάπτυξη της χώρας και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών προς τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ακόμη ότι το στρατηγικό σχέδιο θα εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας όλων των εργαζόμενων στην εταιρία και θα συντελέσει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καθώς και ότι με το νέο έτος θα ξεκινήσουν και οι μελέτες για τις διαρθρωτικές αλλαγές προκειμένου «να εναρμονίσουμε το επιχειρηματικό μοντέλο της επιχείρησής μας στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Ν.Φωτόπουλος εξέφρασε πάντως ανησυχίες για το μέλλον της επιχείρησης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσω του τεμαχισμού της σε έξι θυγατρικές μεθοδεύεται η ιδιωτικοποίησή της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας τόνισε ότι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης είναι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και πρόσθεσε: «Το κάνουμε έμπρακτα, με στρατηγική στόχευση και απ ότι φαίνεται, με αποτελεσματικότητα. Διότι ήδη – απ΄ ότι βλέπετε – υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον να εισέλθουν στην αγορά ενέργειας όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Αυτό το χαιρετίζουμε και είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει σε μία υγιή αγορά ενέργειας στον τόπο μας, σε έναν υγιή ανταγωνισμό. Είμαι βέβαιος, ότι θα συμβάλει και στην ενδυνάμωση της ΔΕΗ, ώστε να αποτελέσει μια δυνατή ανταγωνιστική εταιρία όχι μόνο σε ελληνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο».

«Είμαι βέβαιος ότι βήμα-βήμα χαλάνε τα μονοπώλια, βήμα-βήμα δημιουργείται υγιής ανταγωνισμός και βήμα-βήμα ανοίγουν οι αγορές προς τον υγιή ανταγωνισμό. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα, στα επόμενα ελάχιστα χρόνια, αυτό που βλέπουμε σήμερα ως υγιή ανταγωνισμό στον τομέα της τηλεφωνίας, είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει και στον τομέα του ηλεκτρισμού» πρόσθεσε ο κ. Φώλιας.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Π.Αθανασόπουλος επεσήμανε ότι το 2008 αποτελεί την αφετηρία για την έναρξη των μεγαλύτερων επενδύσεων εκσυγχρονισμού και επέκτασης που πραγματοποίησε ποτέ η εταιρία.

Στις προτεραιότητες της χρονιάς περιέλαβε την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή νέων μονάδων που θα αντικαταστήσουν τις παλαιές, για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων τις Ανανεώσιμες Πηγές, τα Βαλκάνια και το φυσικό αέριο.

Στον τομέα των συμμαχιών, ανέφερε, «έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΔΕΗ δεν χρειάζεται στρατηγικό επενδυτή. Η Επιχείρηση θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εκσυγχρονίζεται αυτοτελώς με βασικό στόχο να βελτιώνει συνεχώς τις επιδόσεις της σε όλους τους τομείς. Συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγής δεχόμαστε μόνο όταν μέσω αυτών θα αυξάνουμε συνολικά τη παραγωγική μας βάση, μέσα από νέα εταιρικά σχήματα που θα λειτουργούν αυτόνομα και παράλληλα προς την επιχείρησή μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024