Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πράσινο φως από την κυβέρνηση φέρεται να έχει πλέον η ΔΕΗ για τη συνεργασία με την RWE

Πράσινο φως από την κυβέρνηση φέρεται να έχει πλέον η ΔΕΗ για τη συνεργασία με την RWE

Το πράσινο φως στη συμφωνία της ΔΕΗ με την γερμανική RWΕ για τη δημιουργία νέων μονάδων ρεύματος, στις οποίες οι Γερμανοί θα κατέχουν το 51% και το μάνατζμεντ, φαίνεται πως ανάβει η κυβέρνηση. Κρίσιμο ΔΣ στις 29 Ιανουαρίου.

27

Το πράσινο φως στη συμφωνία της ΔΕΗ με την γερμανική RWΕ για τη δημιουργία νέων μονάδων ρεύματος, στις οποίες οι Γερμανοί θα κατέχουν το 51% και το μάνατζμεντ, φαίνεται πως ανάβει η κυβέρνηση.

Το θέμα της συνεργασίας, το οποίο έχει πυροδοτήσει έντονες συνδικαλιστικές αντιδράσεις, συζητήθηκε την Πέμπτη στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρ.Φώλια.

Ωστόσο, επισήμως δεν επιβεβαιώνεται τίποτα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος σήμερα (Τρίτη) σε ερώτηση αν επιβεβαιώνονονται οι πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον κ. Χ.Φώλια έδωσε το πράσινο φως για την στρατηγική συνεργασία της ΔΕΗ με γερμανική εταιρεία, απάντησε ότι σε θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ -που είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο- δεν γνωρίζει πόσο ασχολείται ο αρμόδιος υπουργός με τις επενδύσεις που κάνει οπουδήποτε.

«Αυτό είναι θέμα που αφορά πρωτίστως τη ΔΕΗ και δεν φτάνει σε επίπεδο πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Η συνεργασία με την RWΕ φαίνεται να είναι καλή. Μακάρι να προχωρήσει και μακάρι να προχωρήσουν ανάλογες συνεργασίες της ΔΕΗ και με άλλους ξένους ομίλους για νέες μονάδες», έλεγαν κυβερνητικές πηγές στα Νέα.

Όσον αφορά το ερώτημα κατά πόσο η ΔΕΗ θα έπρεπε να έχει προχωρήσει σε ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό για να επιλέξει συνεταίρο, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι από την ώρα που η συμμετοχή της στο εν λόγω σχήμα είναι μειοψηφική (θα έχει το 49% και το 51% η RWΕ), δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Ένα άλλο θέμα αφορά στην πρόθεση της ΔΕΗ να αγοράσει από την RWΕ δύο μεταχειρισμένους αεριοστροβίλους για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες ηλεκτρισμού για το καλοκαίρι.

Τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης παρείχαν κάλυψη στη διοίκηση της εταιρείας και σε αυτό το ζήτημα και όλα δείχνουν ότι στις 29 Ιανουαρίου το πολυσυζητημένο μνημόνιο συνεργασίας (θα συζητηθεί ξανά στο ΔΣ) είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί.

Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μιλούν για «ιδιωτικοποίηση από το παράθυρο», καθώς υποστηρίζουν ότι η κατασκευή δύο λιθανθρακικών μονάδων ισχύος 1.600MW θα οδηγήσει στη ματαίωση δημιουργίας αντίστοιχων μονάδων του προγράμματος αντικατάστασης.

Έτσι, η ΔΕΗ θα αποκτήσει συνεταίρο με ποσοστό 51%, στο υπάρχον παραγωγικό της δυναμικό, τονίζουν οι συνδικαλιστές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024