Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μεταφέρθηκε η πρώτη από τις πέντε Καρυάτιδες

Στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης μεταφέρθηκε η πρώτη από τις πέντε Καρυάτιδες

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εναέρια μεταφορά της πρώτης από τις πέντε Καρυάτιδες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η όμορφη κόρη αποχωρίστηκε μετά από 2.500 χρόνια τον Ιερό Βράχο, για να τοποθετηθεί στο πρώτο επίπεδο του Μουσείου. Η επιχείρηση έγινε με το σύστημα των τριών γερανών.

30

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η εναέρια μεταφορά της πρώτης από τις πέντε Καρυάτιδες στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Η όμορφη κόρη τοποθετήθηκε στο πρώτο επίπεδο του Μουσείου σε εσωτερικό «μπαλκόνι».

Η επιχείρηση έγινε με το σύστημα των τριών γερανών, από το παλιό Μουσείο της Ακρόπολης στον Ιερό Βράχο, στο θέατρο του Διονύσου και από εκεί στο Νέο Μουσείο.

Η όμορφη κόρη αποχαιρέτησε τον Ιερό Βράχο μετά από 2.500 χρόνια. Το ίδιο θα γίνει τις επόμενες ημέρες και με τις υπόλοιπες Καρυάτιδες, εκτός από μία -όπως υπενθύμισε και ο υπουργός Πολιτισμού Μ.Λιάπης-, αυτή που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.

Υπενθυμίζεται ότι η μεταφορά των γλυπτών από το παλαίο στο Νέο Μουσείο ξεκίνησε τον Οκτώβριο. Τα κιβώτια μεταφοράς είναι μεταλλικά με ξύλινους σκελετούς στο εσωτερικό και αφρώδες υλικό, προκειμένου να μην υπάρξουν ζημιές.

Για πιο ευαίσθητα αντικείμενα χρησιμοποιούνται άλλα κιβώτια με ενισχυμένη προστασία. Συνολικά θα χρησιμοποιηθούν έξι ειδών κιβώτια για τα 154 γλυπτά που θα μεταφερθούν με τους γερανούς.

Το συνολικό βάρος των 246 γλυπτών που θα μεταφερθούν στο νέο Μουσείο φτάνει τους 113 τόνους ενώ άλλους 184 τόνους ζυγίζουν χιλιάδες άλλα αντικείμενα, πολλά από τα οποία βρίσκονται στις αποθήκες του παλιού Μουσείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ένωσαν τις δυνάμεις τους

Η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν κοινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέσω των ιδρυμάτων τους, για την αντιμετώπιση της «τοξικότητας» στο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024