Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ανέγερση νέου μουσείου στην Βεργίνα στις προθέσεις του Μ.Λιάπη

Η ανέγερση νέου μουσείου στην Βεργίνα στις προθέσεις του Μ.Λιάπη

Το πρόγραμμα ανάπτυξης για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και τη σύνδεση του με το σύγχρονο οικισμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τόνισε ο Μιχάλης Λιάπης κατά την επίσκεψή του στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας το πρωί του Σαββάτου.

96

Το πρόγραμμα ανάπτυξης για την ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου και τη σύνδεση του με το σύγχρονο οικισμό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης κατά την επίσκεψή του στους αρχαιολογικούς χώρους της Πέλλας και της Βεργίνας το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, ο κ. Λιάπης συμπλήρωσε ότι η ανέγερση του νέου μουσείου στην περιοχή θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο έτος και το μουσείο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες του στα μέσα του 2009.

Τον ίδιο χρόνο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή όπως και ο δρόμος που συνδέει τον αρχαιολογικό χώρο με τον σύγχρονο οικισμό.

Επιπρόσθετα, ως έναν από τους πέντε δημοφιλέστερους αρχαιολογικούς χώρους ολόκληρης της χώρας χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού τη Βεργίνα, επικαλούμενος την επισκεψιμότητα και του ενδιαφέροντος των πολιτών.

«Υπάρχει ένα τεράστιο αρχαιολογικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας (Δίον, Πέλλα, Βεργίνα, αρχαία Μίεζα κα) . Ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος των Αιγών αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Μακεδονικό χώρο υπερτόνισε ο κ. Λιάπης ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφέρει πως πρόκειται για μία αρχαιολογική περιοχή «τεράστιας αξίας».

Χρέος αποτελεί η ανάδειξη της Μακεδονία της πολιτιστικής κληρονομιά δήλωσε ο κ. Λιάπης συμπληρώνοντας πως ως το τέλος του 2008 θα έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση ανακτόρου των Αιγών, ενώ επίκειται η κατασκευή του μουσείου της ευρύτερης περιοχής Βεργίνας .

Ο κ. Λιάπης ο οποίος πραγματοποιεί από την Παρασκευή, επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας θα συναντηθεί το απόγευμα του Σαββάτου με εκπροσώπους φορέων από το χώρο του κινηματογράφου και το βράδυ θα παραστεί στην τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιεί το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024