Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιβεβαιώνονται και επιστημονικώς τα «επτά χρόνια φαγούρας»

Επιβεβαιώνονται και επιστημονικώς τα «επτά χρόνια φαγούρας»

Ο πιο κρίσιμος για Ελληνίδες και Έλληνες αποδεικνύεται ο έβδομος χρόνος γάμου, όπως προκύπτει από νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο έβδομο έτος έγγαμου βίου αρχίζει και η αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων.

71

Ο πιο κρίσιμος για Ελληνίδες και Έλληνες αποδεικνύεται ο έβδομος χρόνος γάμου, όπως προκύπτει από νέα μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια.

Μάλιστα, όπως σημειώνει την Παρασκευή η εφημερίδα Τα Νέα, το γεγονός ότι οι άντρες είναι πιο επιρρεπείς στις εξωσυζυγικές σχέσεις αποδεικνύεται… μύθος: Μετά τα πρώτα χρόνια έγγαμου βίου, οι γυναίκες απατούν με την ίδια συχνότητα.

Ξεκινώντας τα ζευγάρια την κοινή τους ζωή απολαμβάνουν σχεδόν καθημερινά το σεξ και πιστεύουν ακράδαντα ότι η σεξουαλική ταύτιση που νιώθουν θα κρατήσει για μια ζωή. Καθώς περνάει όμως ο καιρός, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν και στα δύο χρόνια γάμου, οι ερωτικές επαφές περιορίζονται από το «σχεδόν καθημερινά» σε τρεις φορές την εβδομάδα.

Στον πέμπτο χρόνο, η ερωτική επιθυμία πέφτει κάθετα, με το σεξ να αραιώνει στη μία φορά την εβδομάδα. Μάλιστα, στον έβδομο χρόνο, η μία φορά το μήνα είναι κάτι παραπάνω από αρκετή.

Στο έβδομο έτος έγγαμου βίου αρχίζει άλλωστε και η αναζήτηση νέων ερωτικών συντρόφων. Ειδικότερα, όπως παραδέχονται οι παντρεμένοι, το 19,5% των ανδρών και το 2% των γυναικών απατούν το σύντροφό τους από τον πρώτο κιόλας χρόνο του γάμου, αλλά στον έβδομο χρόνο το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει το 65% για τους Έλληνες και το 64,5% για τις Ελληνίδες.

Όπως διαπίστωσαν ο επικεφαλής ερευνητής, δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, και οι συνεργάτες του, ο έβδομος χρόνος του γάμου είναι ο πιο επικίνδυνος και για διαζύγιο: Από τα 711 ζευγάρια που χώρισαν, τα 669 χώρισαν τον έβδομο χρόνο, καθώς, στο 64% των περιπτώσεων, έπιασαν το σύντροφό τους «στα πράσα».

Πώς εξηγείται η «ισότητα» των δύο φύλων στην απιστία; Το 62% των ζευγαριών παραδέχονται πως η ερωτική έλξη που κάποτε ένιωθαν ο ένας για τον άλλον απλούστατα δεν υπάρχει πλέον.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μια νέα πανελλαδική μελέτη της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ), στην οποία συμμετείχαν 18.000 ζευγάρια παραγωγικής ηλικίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024