Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές

Αυξήθηκε ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές

Ένας ακόμη τραυματίας από τις φωτιές έχασε τη μάχη με το θάνατο την Τετάρτη το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στους 67. Bρέθηκε η σορός του 25χρονου ψυκτικού στην Αρτέμιδα.

96

Ένας ακόμη τραυματίας από τις φωτιές έχασε τη μάχη με το θάνατο την Τετάρτη το πρωί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στους 67.

Πρόκειται για τον 40χρονο που στην προσπάθειά του να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 25 Αυγούστου στα Καλύβια Αττικής υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Εν τω μεταξύ, βρέθηκε η σορός του 25χρονου ψυκτικού που είχε πάει στην περιοχή της Αρτέμιδας για να επισκευάσει κλιματιστικό και βρήκε τραγικό θάνατο στην προσπάθειά του να γλιτώσει από τη φωτιά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο 25χρονος, στην προσπάθειά του να σωθεί κατέφυγε σε σπηλιά στην οποία βρέθηκε και η σωρός του.

Παράλληλα, σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Τρίτη το απόγευμα στην Κοκάλα Λακωνίας, ενώ ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στον Πάρνωνα, στη Μεσσηνία, στην Ηλεία και στην Αρκαδία όπου σημειώνονται αναζωπυρώσεις. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στα Βασιλικά Θεσπρωτίας.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, σε εξέλιξη βρίσκονται τα αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα στις περιοχές που επλήγησαν.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η οριοθέτηση των περιοχών που επλήγησαν και η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια, από τα κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Επίσης, απεστάλησαν σε όλες τις νομαρχίες μεταφερόμενοι οικίσκοι, σύμφωνα με τα αιτήματα των κατά τόπους νομαρχιών.

Εν τω μεταξύ, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 42χρονος, ο οποίος ευθύνεται για πυρκαγιά που ξέσπασε προ ημερών σε δασική έκταση στην περιοχή Κρυονερίου του Δήμου Σοχού Θεσσαλονίκης.

Ο 42χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος του «εμπρησμού σε δάσος από πρόθεση» υποστήριξε κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην Α Τακτική Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι αριθμοί της εθνικής τραγωδίας

Το απόγευμα της Τετάρτης η Πυροσβεστική εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παρατίθενται τα αριθμητικά στοιχεία του πύρινου εφιάλτη κατά το διάστημα από 23 έως 31 Αυγούστου. Μόνο στην περιοχή της Πελοποννήσου εκδηλώθηκαν τις ημέρες αυτές 137 πυρκαγιές, ενώ τις κρίσιμες ημέρες (23, 24 και 25 Αυγούστου) ξέσπασαν συνολικά 82 πυρκαγιές.

Συνολικά, στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου χρησιμοποιήθηκαν 930 πυροσβεστικά οχήματα, καθώς και εκατοντάδες υδροφόρες και μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκαν 7.130 πυροσβέστες, μόνιμοι και συμβασιούχοι, περίπου 3.000 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων, 200 εθελοντές πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες εθελοντικές ομάδες με εκατοντάδες εθελοντές, καθώς και ενεργοί πολίτες.

Από τον εθνικό εναέριο στόλο χρησιμοποιήθηκαν 21 αεροπλάνα Canadair, 21 αεροπλάνα «Πεζετέλ» και Grumman, δύο ελικόπτερα Super Puma και τρία BK-117 του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και 19 ελικόπτερα και ένα ρωσικό αεροπλάνο Βe-200, μισθωμένα από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι ξένες δυνάμεις αποτελούνταν από 23 αεροσκάφη και 18 ελικόπτερα, με σύνολο προσωπικού 319 άτομα. Το σύνολο των ξένων πεζοπόρων τμημάτων αποτελείτο από 402 άτομα με 32 οχήματα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τι είπε ο Μεντιλίμπαρ για Τζολάκη, ΠΑΟΚ, Άστον Βίλα και τη θερμή υποδοχή του κόσμου

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε, μεταξύ άλλων, για το κρίσιμο ντέρμπι της Κυριακής (21/4, 20:30) με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024