Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοψία από Καραμανλή και Μπαρόζο στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου

Αυτοψία από Καραμανλή και Μπαρόζο στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου

Στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου πετά το Σάββατο με ελικόπτερο ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μπαρόζο συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου θα επισκεφθεί την Κυριακή την Ηλεία από όπου θα ανακοινώσει το σχέδιο του κόμματός του για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

28

Στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου, ιδιαίτερα του νομού Ηλείας,θα πετάξει με ελικόπτερο τοΣάββατο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, συνοδευόμενος από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Όπως ανακοίνωσε στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν «ο κ. Μπαρόζο μεταβαίνει στην Ελλάδα προκειμένου να εκφράσει την αλληλεγγύη του εκτελεστικού οργάνου της Κοινότητας σε ανώτατο επίπεδο στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές».

Μετά την πτήση πάνω από τις πληγείσες περιοχές, οι κ.κ. Καραμανλής και Μπαρόζο θα έχουν συνάντηση εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου και θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Όπως αναμένεται να τονίσει ο πρόεδρος της Κομισιόν, οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα αποτελούν μια ευρωπαϊκή καταστροφή, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν θα εγκαταλείψει τους πολίτες στην Ελλάδα που επλήγησαν από αυτή τη συμφορά.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την επίτροπο Ντανούτα Χούμπνερ, η οποία δήλωσε πως το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ θα διαθέσει άμεσα στην ελληνική κυβέρνηση 200 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα να δοθούν επιπλέον 400 εκατ. ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι εισφορές των ιδιωτών θα αγγίξουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ -έχουν ήδη συγκεντρωθεί 150- ενώ θα πραγματοποιηθεί Τηλεμαραθώνιος από όλα τα ιδιωτικά κανάλια την Τετάρτη, ο οποίος αναμένεται να ανεβάσει πολύ περισσότερο αυτό το ποσό.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει για την ανακούφιση των πληγέντων ένα ποσό που υπερβαίνει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, χωρίς να αναγκαστεί να τα αναζητήσει από εθνικούς πόρους.

Ο κ. Καραμανλής προήδρευσε επίσης την Παρασκευή σε διυπουργική σύσκεψη για την ανασυγκρότηση των κατεστραμμένων περιοχών και στη συνέχεια ανακοίνωσε κυβερνητικό σχέδιο επτά σημείων.

Το ΠΑΣΟΚ μίλησε, διά του εκπροσώπου του Γιάννη Ραγκούση, για «πανικόβλητη προσπάθεια του κ. Καραμανλή να αντιγράψει τις πρωτοβουλίες του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να επισκεφθεί την Κυριακή την Ηλεία από όπου θα ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες και το σχέδιο του κόμματός του για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024