Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με σιωπή και χρώμα το μαύρο χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για τις πυρκαγιές

Με σιωπή και χρώμα το μαύρο χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν για τις πυρκαγιές

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο «ανώνυμο» κάλεσμα των bloggers, των μηνυμάτων από κινητό σε κινητό και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν με βουβό τρόπο για τον αφανισμό των δασών. Συγκεντρώσεις και σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

28

Χιλιάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο «ανώνυμο» για μια ακόμα φορά κάλεσμα των Bloggers, των μηνυμάτων από κινητό σε κινητό και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να εκφράσουν με βουβό τρόπο τη διαμαρτυρία τους στον αφανισμό των ελληνικών δασών.

Πλήθος κόσμου και στη διαμαρτυρία μπροστά στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες μαυροντυμένα άτομα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο.

Στην Αθήνα, ανθρωποι κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, οικογένειες με μικρά παιδιά, παρέες φοιτητών, εργαζόμενοι με το κινητό στο χέρι, ομάδες με τα διακριτικά Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων όπως η Greenpeace, ποδηλάτες που πρόσφατα έκαναν το γύρο της καμένης Πάρνηθας, κατέκλυσαν το χώρο μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, τη λεωφόρο Αμαλίας και το σύνολο της Πλατείας Συντάγματος και των κάθετων δρόμων. Κύριο χαρακτηριστικό: όλοι ή σχεδόν όλοι φορούσαν μαύρα ρούχα.hspace=10

Δεν έλειψαν και τα πανό με συνθήματα υπέρ της αναδάσωσης, φωτογραφίες του αρχαιολογικού χώρου της Ολυμπίας, αλλά και ένα μεμονωμένο χάπενινγκ, όταν ομάδα νεαρών ανέβασε στα κοντάρια των σημαιών που υπάρχουν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη ένα πανό με συνθήματα υπέρ της φύσης και της γης. Επίσης, στους δρόμους είχαν γραφτεί με σπρέι συνθήματα όπως «όχι άλλο κάρβουνο», «αναδάσωση τώρα».

Χωρίς συνθήματα, ομιλίες, επικεφαλής οργανωτικών επιτροπών, χωρίς μουσική και χάπενινγκ, οι διαδηλωτές δεν θέλησαν την πολιτικοποίηση της διαμαρτυρίας τους και γι’ αυτό απομάκρυναν όσους, σπάζοντας τη σιωπηλή διαμαρτυρία, θέλησαν να την πολιτικοποιήσουν με συνθήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι «οι αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν τη «εκκωφαντική σιωπή» των διαδηλωτών ρίχνοντας αναίτια βόμβες κρότου-λάμψης, προκειμένου να δημιουργήσουν πανικό και να τρομοκρατήσουν το πλήθος».

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα διαμαρτυρίας, πένθους και αποδοκιμασίας στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το Λευκό Πύργο. «Να γίνουμε η φωνή του δάσους, η συνείδηση της κοινωνίας», αναγράφονταν στο μοναδικό πανό που είχε αναρτηθεί στο χώρο της συγκέντρωσης.

 Ευαισθησία και περιβαλλοντική συνείδηση έδειξαν και εκατοντάδες Ηρακλειώτες, που ανταποκρίθηκαν κάλεσμα. Το ραντεβού δόθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, παράλληλα με δεκάδες άλλες πλατείες σε όλη τη χώρα και με το σύνθημα «ποτέ ξανά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024