Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες εργασίες στο αρχαίο θέατρο Λάρισας από τον Σεπτέμβριο

Νέες εργασίες στο αρχαίο θέατρο Λάρισας από τον Σεπτέμβριο

Νέα φάση εργασιών στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο. Κατεδαφίζονται τα κτίσματα της οδού Βενιζέλου που απαλλοτριώθηκαν πρόσφατα και συμπληρώνονται με μάρμαρο τα τμήματα των εδωλίων που λείπουν στο κάτω διάζωμα του κυρίως θεάτρου.

38

Νέα φάση εργασιών στο αρχαίο θέατρο της Λάρισας ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο, με πιστώσεις που ήδη είναι εξασφαλισμένες και αφορούν σε δύο σημεία: την κατεδάφιση των κτισμάτων της οδού Βενιζέλου που απαλλοτριώθηκαν πρόσφατα και τη συμπλήρωση με μάρμαρο των τμημάτων των εδωλίων που λείπουν στο κάτω διάζωμα του κυρίως θεάτρου.

Η κατεδάφιση των κτισμάτων που απαλλοτριώθηκαν αναμένεται να δείξει πιο καθαρά την πορεία της οδού που οδηγούσε στην αριστερή είσοδο του θεάτρου, όπου ήδη έχει αποκαλυφθεί μία μνημειακή μαρμάρινη κλίμακα, που οδηγούσε στο άνω διάζωμα.

Επίσης, με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των μαρμάρων που λείπουν στο κάτω διάζωμα θα αποκαλυφθεί επακριβώς η εικόνα του αρχαίου θεάτρου της Λάρισας -έστω και κατά το ήμισυ- όπως ήταν την περίοδο που κτίστηκε και η σταδιακή ολοκλήρωση του θα συμβάλει και στην βελτίωση της ακουστικής του.

Στο απώτερο μέλλον έχουν προγραμματισθεί και άλλες απαλλοτριώσεις κτισμάτων, ενώ με βάση μελέτη που ετοιμάζεται θα προβλέπεται και η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, με προσβάσεις για πεζούς προς το λόφο τους Φρουρίου από την οδό Βενιζέλου, πέριξ του θεάτρου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024