Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αμεσα αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής

Αμεσα αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν, δηλώνει ο Κ.Καραμανλής

Αμεσα αναδασωτέες όλες οι εκτάσεις που κάηκαν, δήλωσε την Κυριακή ο πρωθυπουργός μιλώντας σε προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα. Χωρίς να αναφερθεί σε ευθύνες, ευχαρίστησε όλους όσοι δίνουν μάχη με τις φλόγες υπό αντίξοες συνθήκες. Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική, ενδείξεις εμπρησμού στη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

30

Το προσωπικό της Πυροσβεστικής και όλους όσοι δίνουν μάχη υπό αντίξοες συνθήκες με τις φλόγες ευχαρίστησε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, καθώς και στο γεγονός ότι ξέσπασαν ταυτόχρονα πολλά μέτωπα πυρκαγιών.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι οι εκτάσεις που κάηκαν είναι άμεσα αναδασωτέες:

«Όπου ήταν δάσος, θα γίνει ξανά δάσος και οι υλικές ζημιές θα καταγραφούν αμέσως και θα αποζημιωθούν όπως προβλέπει ο νόμος. Η πληγή από την πυρκαγιά στην Πάρνηθα είναι πληγή στην ψυχή μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δάσος είναι το δάνειο που χρωστάμε στα παιδιά μας. Το δάσος θα παραμείνει δάσος» είπε ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό πλαίσιο για τα δημόσια έργα που υλοποιεί η κυβέρνηση και εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ για τη στείρα αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί.

Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα κάνει ό,τι είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την αποτροπή της οικοπεδοποίησης της Πάρνηθας.

Στην ομιλία του νωρίτερα, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης είπε ότι το περιβάλλον είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, η οποία προωθεί συγκροτημένη πολιτική για την προστασία του, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του χθες που τα κενά της πολιτικής τους είχαν στοιχίσει μεγάλα πρόστιμα.

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Πάρνηθα, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι υπό αντίξοες συνθήκες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προστατεύσουν τα δάση.

Aντιδράσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η δήλωση του πρωθυπουργού για την αναδάσωση των καμένων περιοχών. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Πέτρος Ευθυμίου, σημείωσεότι ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτε για τις πολιτικές ευθύνες του ίδιου και της κυβέρνησής τουγια τις φωτιές.

«Δεν εξήγησε γιατί έχει αφήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία, χωρίς στελέχη και τον θαυμαστό τεχνικό εξοπλισμό και τα οχήματα του Σώματος, χωρίς κάλυψη, αφού δεν προσέλαβε επί τέσσερα χρόνια, τους 4.000 πυροσβέστες που είναι αναγκαίοι, ξεχνώντας τη δική του δέσμευση, το 2004, για άμεση πρόσληψη 3.000 πυροσβεστών» συνέχισε ο ίδιος.

Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση προσλαμβάνει αγροφύλακες και όχι πυροσβέστες και άλλους ειδικούς επιστήμονες.

Από την πλευρά του το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε: «Πώς θα γίνει και θα παραμείνει δάσος με την εμπρηστική αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει προτείνει;

»Πώς θα γίνει και θα παραμείνει δάσος με το δασοκτόνο νόμο 3208/03, που όταν ψηφιζόταν από το ΠΑΣΟΚ ο ίδιος τον είχε καταγγείλει ως αντισυνταγματικό αλλά τον εφαρμόζει σήμερα;»

Ομιλία Β.Μάρτενς

Στην παγκόσμια αλλαγή του κλίματος και στις δράσεις που αναπτύσσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΚΒίλφριντ Μάρτενς, μιλώντας στο προσυνέδριο της ΝΔ.

Το ΕΛΚ ανέφερε ο κ. Μαρτένς έχει αναγνωρίσει εδώ και καιρό ότι η αλλαγή του κλίματος είναι το πιο κρίσιμο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα και η πιο σημαντική πρόκληση της γενιάς μας και σημείωσε ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια της άγνοιας ή των απλών δικαιολογιών.

Ακολούθως ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε συνεργασία με τα εθνικά κόμματα θα παρουσιάσει στις αρχές του 2008 ένα κείμενο πολιτικής το οποίο θίγει με τρόπο ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο τις προκλήσεις που προκύπτουν από την αλλαγή του κλίματος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024