Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σύλληψη γιατρού για τοκογλυφία και εκβίαση κατ εξακολούθηση

Σύλληψη γιατρού για τοκογλυφία και εκβίαση κατ εξακολούθηση

Ένας 38χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη στη Νίκαια από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για τοκογλυφία και εκβίαση κατ εξακολούθηση.

38

Ένας 38χρονος γιατρός συνελήφθη την Πέμπτη στη Νίκαια από αστυνομικούς του τμήματος οικονομικών εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για τοκογλυφία και εκβίαση κατ εξακολούθηση.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο γιατρός από πέρσι τον Ιούνιο δάνεισε σε ιδιοκτήτη χωματουργικών μηχανημάτων 40.000 ευρώ υποχρεώνοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικό για άτοκο δάνειο ύψους 57.200 ευρώ, καθώς και να κάνει προσημείωση σε ακίνητο 10 στρεμμάτων στην Αντίπαρο που ανήκει σε εργολάβο οικοδομών, φίλο του δανειολήπτη.

Στον εργολάβο αυτό ο γιατρός είχε δώσει το Σεπτέμβριο και Νοέμβριο 2006 δύο δάνεια 3.000 και 11.000 ευρώ υποχρεώνοντάς τον να υπογράψει συμφωνητικά με συνολικά ποσά 4.200 ευρώ και 25.115 ευρώ με προσημείωση του ίδιου ακίνητου.

Ο ιδιοκτήτης των χωματουργικών μηχανημάτων κατέβαλε κάθε μήνα κανονικά τις δόσεις, αλλά το Φεβρουάριο του 2007 αδυνατούσε να δώσει στο γιατρό συνολικό ποσό 43.900 ευρώ για την εξόφληση του δανείου.

Τότε αυτός τον απείλησε ότι θα κατασχέσει το ακίνητο που είχε προσημειωθεί και απαίτησε να του καταβάλει κάθε μήνα 1.900 ευρώ ως τόκο μέχρι να δώσει ολόκληρο το ποσό.

Ο παθών πλήρωσε για τρεις μήνες συνολικά 5.700 ευρώ χωρίς να του δίνει αποδείξεις ο 38χρονος. Τον Μάιο και τον Ιούνιο επειδή δεν μπορούσε ο ιδιοκτήτης χωματουργικών μηχανημάτων να πληρώσει τα 1.900 ευρώ για τόκους ο γιατρός τον εκβίασε και πάλι ότι θα προχωρούσε σε κατάσχεση του ακινήτου του φίλου του.

Οι δύο φίλοι ενημέρωσαν την αστυνομία, στήθηκε παγίδα στο γιατρό και όταν παρέλαβε 3.800 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνελήφθη. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς χρέωνε τοκογλυφικούς τόκους από 40% έως 133% το χρόνο.

Ο γιατρός με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε την Παρασκευή στον εισαγγελέα Πειραιά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024