Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρες «2004» στην πρωτεύουσα για τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Ημέρες «2004» στην πρωτεύουσα για τη μεγάλη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου

Αρχισε η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ με τους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Μίλαν να δίνουν το δικό τους χρώμα. Η πρωτεύουσα θυμίζει φρούριο: 8.000 αστυνομικοί στους δρόμους, 1.000 άνδρες των ΜΑΤ στο ΟΑΚΑ και όλη τη δύναμη του Λεκανοπεδίου σε επιφυλακή. Δεν θα υπάρξουν κινητοποιήσεις αστυνομικών στη διάρκεια του αγώνα. hspace=0

30

Αρχισε η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ με τους οπαδούς της Λίβερπουλ και της Μίλαν να δίνουν το δικό τους χρώμα. 

Τον τελικό παρακολουθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. 

Η πρωτεύουσα θυμίζει φρούριο με 8.000 αστυνομικούς στους δρόμους, 1.000 άνδρες των ΜΑΤ στο ΟΑΚΑ και όλη τη δύναμη του Λεκανοπεδίου σε επιφυλακή. 

Από την Εισαγγελία έγινε γνωστό ότι τρεις λειτουργοί θα βρίσκονται στο ΟΑΚΑ, προκειμένου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς να παρέμβουν αν χρειαστεί, ενώ άλλοι δυο θα βρίσκονται σε επιφυλακή στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

hspace=0 Δείτε το βίντεο με την κινητοποίηση 

hspace=0 Ρυθμίσεις στην κυκλοφορία και τις συγκοινωνίες

Οι άνδρες των ΜΑΤ έχουν λάβει εντολές να χρησιμοποιήσουν χρωμόσφαιρες, σε περίπτωση που η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Σε ερώτηση περί της χρήσης των χρωμόσφαιρων από τα ΜΑΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος διευκρίνισε ότι «η Αστυνομία θα κρίνει επιχειρησιακά τον τρόπο, με τον οποίο θα κινείται».

Γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο θα υπάρχει τριπλή ζώνη ελέγχου, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός για τη συνοδεία φιλάθλων από και προς το Αεροδρόμιο καθώς και από και προς το λιμάνι της Πάτρας.

Η Αστυνομία ζήτησε από ξενοδόχους και ιδιοκτήτες καταστημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας να εφοδιαστούν με «βίντεο γουόλ» και οθόνες τηλεοράσεων για την μετάδοση του τελικού προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι φίλαθλοι της Λίβερπουλ και της Μίλαν έρθουν στη χώρα μας χωρίς εισιτήρια ώστε να μην δημιουργηθούν εστίες που μπορεί να καταλήξουν σε επεισόδια.

Επίσης, γιγαντοθόνες θα τοποθετηθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Ζαππείου Μεγάρου, προκειμένου οι φίλαθλοι της Λίβερπουλ που δεν διαθέτουν εισιτήρια να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό.

Η κίνηση στο αεροδρόμιο

Σε πλήρη εφαρμογή έχει τεθεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης το σχέδιο που έχουν εκπονήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μαζί με τους αρμόδιους φορείς.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα αναμένονται 130 πτήσεις τσάρτερ, εκ των οποίων οι 62 θα μεταφέρουν φιλάθλους της Μίλαν και 68 φιλάθλους της Λίβερπουλ.

Οι Αγγλοι φίλαθλοι μόλις αποβιβαστούν από τα αεροπλάνα μεταφέρονται σε ειδικό χώρο, όπου επιβιβάζονται σε λεωφορεία της ΕΘΕΛ για να μεταφερθούν στο ΟΑΚΑ.

Αντίστοιχα, οι φίλαθλοι της Μίλαν οδηγούνται στο σταθμό του προαστιακού, ο οποίος τερματίζει στη Νερατζιώτισσα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024