Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος μοναχών της Μονής Εσφιγμένου

Ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος μοναχών της Μονής Εσφιγμένου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και υπεξαίρεση, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του ηγούμενου και των μελών του Συμβουλίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους για απιστία και υπεξαίρεση.

92

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για απιστία και υπεξαίρεση, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, σε βάρος του ηγούμενου και των μελών του Συμβουλίου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, που φέρονται ότι προέβησαν σε εκποίηση ακινήτων και υπεξαίρεση χρημάτων από την περιουσία της Μονής.

Οι διώξεις αφορούν στους ζηλωτές μοναχούς της παλιάς Αδελφότητας, η οποία έχει κηρυχθεί «σχισματική» και ασκήθηκαν έπειτα από την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διατάξει ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός, ώστε να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, για εκποίηση της ακίνητης περιουσίας της μονής.

Οι μοναχοί διώκονται για τα αδικήματα της απιστίας, καθώς κατηγορούνται ότι προκάλεσαν ζημίες άνω των 15.000 ευρώ, καθώς και για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βάρος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου. Για άμεση συνέργεια στο αδίκημα της απιστίας διώκονται εκπρόσωποι ιδρυμάτων, ιερών ναών, δικηγόροι και ιδιώτες, οι οποίοι φέρονται ότι εμπλέκονται ως αγοραστές των ακινήτων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν συμβολαιογραφικές πράξεις παραχώρησης μέρους της ακίνητης περιουσίας της Μονής, μεταξύ των οποίων, και ενός ακινήτου 100 στρεμμάτων στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Ακόμη, όπως προέκυψε από τη διαταχθείσα έρευνα, υπεξαιρέθηκαν περί τις 150.000 ευρώ από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μοναστηριού.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί σε ανακριτή για τη διεξαγωγή τακτικής ανάκρισης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024