Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μικροεπεισόδια στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου

Μικροεπεισόδια στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου

Ένταση δημιουργήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου μεταξύ αρχαιοφυλάκων και μελών του Ιερού Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, αφού οι τελευταίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο για να πραγματοποιήσουν θρησκευτική τελετή, αγνοώντας απόφαση του Γ.Βουλγαράκη.

38

Ένταση δημιουργήθηκε την Κυριακή στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου μεταξύ των αρχαιοφυλάκων και μελών του Ιερού Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοθρήσκων, αφού οι τελευταίοι προσπάθησαν να εισέλθουν στον χώρο για να πραγματοποιήσουν θρησκευτική τελετή, αγνοώντας, όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, υπουργική απόφαση του Γ.Βουλγαράκη που δεν έδινε άδεια για την τελετή.

Τα μέλη του σωματείου, που ήταν ενδεδυμένα αρχαιοπρεπώς, τελικά συγκεντρώθηκαν στη νότια πλευρά του ναού, όπου έψαλαν ύμνους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως μερικές εκατοντάδες ατόμων και το ΔΣ του σωματείου συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου με ρεπόρτερ και εικονολήπτες από διεθνή κανάλια, επικαλούμενοι άγνοια της Υπουργικής Απόφασης και επέμεναν να τελέσουν θρησκευτική τελετή παρά το γεγονός ότι τους επιδείχθηκε η σχετική απόφαση και από τους αρχαιοφύλακες και από την αστυνομική δύναμη.

Στα μέλη του σωματείου επιτράπηκε η είσοδος για επίσκεψη στο χώρο αρχαιοτήτων, αλλά δεν επιτράπηκε να μεταφέρουν λάβαρο, μουσικά όργανα και αρχαιοπρεπή όπλα.

Στο χώρο μπήκε χωρίς την προαπαιτούμενη άδεια και εικονολήπτης του ΒΒC συνοδευόμενος από δημοσιογράφο.

Κατά την αποχώρησή τους τα μέλη του σωματείου προπηλάκισαν και απείλησαν τους αρχαιοφύλακες και την προϊσταμένη της Γ’ Εφορείας, επικαλούμενοι παραβίαση της συνταγματικής αρχής της ανεξιθρησκίας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Το υπουργείο Πολιτισμού θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή ανάλογων παράνομων και αυθαίρετων ενεργειών εις βάρος αρχαιολογικών χώρων και εις βάρος των άλλων επισκεπτών».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024