Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονική απάτη από επιχειρηματία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου

Ηλεκτρονική απάτη από επιχειρηματία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου

Ιδιοκτήτης εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είχε στήσει ηλεκτρονική παγίδα σε χρήστες του Internet, εκτρέποντας τις κλήσεις τους σε τηλεφωνικούς αριθμούς υψηλής χρέωσης. Ο 57χρονος ιδιοκτήτης υπέστη εγκεφαλικό, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

53

Ιδιοκτήτης εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαδικτύου είχε στήσει ηλεκτρονική παγίδα σε χρήστες του Internet, εκτρέποντας τις κλήσεις τους σε τηλεφωνικούς αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο επιχειρηματίας τοποθετούσε σε ιστοσελίδες απατηλό λογισμικό πρόγραμμα (dialer), το οποίο είχε την ιδιότητα να εγκαθίσταται αυτόματα και χωρίς τη συναίνεση των χρηστών στους σκληρούς δίσκους των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους, με αποτέλεσμα την εκτροπή των τηλεφωνικών κλήσεων που χρησιμοποιούσαν και τη χρέωση των λογαριασμών τους με υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι οι εκτροπές των κλήσεων γίνονταν τις περισσότερες φορές αμέσως μετά τη σύνδεση των χρηστών στο Internet, μέσω Ενιαίου Αριθμού Πανελλαδικής Κλήσης σε τηλεφωνικούς αριθμούς υψηλής χρέωσης που έφτανε τα 213,48 ευρώ την ώρα.

Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη του επιχειρηματία ύστερα από καταγγελίες που δέχτηκε από πολίτες, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχαν παγιδευτεί ιστοσελίδες ακόμη και του Δημοσίου.

Κατά τη διενέργεια έρευνας κατασχέθηκε έντυπο υλικό σχετικό με την παράνομη δραστηριότητα της εταιρείας, καθώς και CD-ROM με προγράμματα εκτροπής κλήσεων το οποίο κατασκευάζει η ίδια εταιρεία και διαθέτει στους συνεργάτες της.

Επίσης, προέκυψε ότι οι επίμαχοι τηλεφωνικοί αριθμοί υψηλής χρέωσης είναι σε λειτουργία από το 2005, ενώ έχουν εκχωρηθεί και διαχειρίζονται από εταιρεία της αλλοδαπής.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που αποκόμιζε η εταιρεία του 57χρονου από την παράνομη δραστηριότητά της δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί, ενώ προέκυψε ότι το 2005 ιδιοποιήθηκε περί τα 8,5 εκατ. ευρώ από τις τηλεφωνικές υπηρεσίες.

Εκτός από τον 57χρονο δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος συνεργού της εταιρείας στο εξωτερικό, ενώ ενημερώθηκαν μέσω Interpol οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, ο 57χρονος μόλις έμαθε ότι θα συλληφθεί, υπέστη εγκεφαλικό και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024