Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δέκα χιλιάδες υπολογιστές αναμένεται να δοθούν σε μαθητές τον Σεπτέμβριο

Δέκα χιλιάδες υπολογιστές αναμένεται να δοθούν σε μαθητές τον Σεπτέμβριο

Με έναν υπολογιστή των 100 ευρώ στοχεύει να εφοδιάσει η κυβέρνηση, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, 10.000 μαθητές. Ήδη, έχει αρχίσει ο απαιτούμενος σχεδιασμός και απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει κάθε μαθητής τον υπολογιστή του.

43

Με έναν υπολογιστή των 100 ευρώ αναμένεται να εφοδιαστούν, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, 10.000 μαθητές.

Όπως δήλωσε στα Νέα, ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού καθηγητής Βασίλης Ασημακόπουλος, ήδη έχει αρχίσει ο απαιτούμενος σχεδιασμός και απώτερος στόχος της κυβέρνησης είναι να αποκτήσει κάθε μαθητής τον υπολογιστή του.

«Ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία ελληνοποίησης του υπολογιστή» επισημαίνει, εξηγώντας ότι μια ομάδα 300 ειδικών προσαρμόζει το λογισμικό του στην ελληνική γλώσσα. Ο υπολογιστής αναμένεται να είναι έτοιμος τους πρώτους μήνες του 2007.

Ο υπολογιστής παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον Νίκολας Νεγκρεπόντε του MIT τον Ιανουάριο του 2005 στο Παγκόσμιο Oικονομικό Φόρουμ του Νταβός και δεν θα πουληθεί ποτέ από τα καταστήματα, αφού στόχος είναι να μπει κατευθείαν στις αίθουσες διδασκαλίας, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις των χωρών.

Αν και κοστίζει το ένα δέκατο της τιμής ενός φορητού υπολογιστή, έχει το 90% των δυνατοτήτων του. Μπορεί να επεξεργαστεί ένα κείμενο, να δει φωτογραφίες ή να «σερφάρει» στο Ίντερνετ. Επιπλέον, οι υπολογιστές αυτοί θα μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα με τα «αδέρφια» τους σε απόσταση έως 700 μέτρων, δηλαδή οι μαθητές ενός σχολείου θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα, να λύνουν μαζί ασκήσεις ή να παρακολουθούν το ίδιο μάθημα που θα παραδίδει -πάντα ψηφιακά- ο δάσκαλος.

Το μειονέκτημά του σε σχέση με τους τυπικούς φορητούς υπολογιστές είναι η απουσία ενσωματωμένου σκληρού δίσκου, άρα ο κάτοχός του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα φειδωλός στα δεδομένα που αποθηκεύει, ενώ η υπολογιστική του ισχύς δεν είναι αρκετή για απαιτητικές εφαρμογές (π.χ. η επεξεργασία βίντεο). Τέλος, η οθόνη του δεν μπορεί να αναπαράγει εικόνα υψηλής ευκρίνειας, οι επιδόσεις του στον τομέα του ήχου είναι χαμηλές, ενώ δεν διαθέτει ενσωματωμένο DVD ούτε CD.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024