Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στα άκρα φθάνει η κόντρα Σουφλιά-Αλογοσκούφη παρά την παρέμβαση Καραμανλή

Στα άκρα φθάνει η κόντρα Σουφλιά-Αλογοσκούφη παρά την παρέμβαση Καραμανλή

Παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού με «χρώμα» ανακωχής, η αντιπαράθεση των Γ.Αλογοσκούφη και Γ.Σουφλιά για τον ΟΤΕ κορυφώνεται με σκληρή απάντηση του δεύτερου σε δήλωση του υπουργού Οικονομίας -σε συνέντευξη στο Βήμα της Κυριακής- ότι δεν μπορεί να συζητά λεπτομέρειες με αναρμόδιους υπουργούς. Αιχμηρή ανταπάντηση Αλογοσκούφη...

51

Παρά την παρέμβαση του πρωθυπουργού με «χρώμα» ανακωχής, η αντιπαράθεση των Γ.Αλογοσκούφη και Γ.Σουφλιά για τον ΟΤΕ κορυφώνεται με σκληρή -και σε πρώτο ενικό- απάντηση του δεύτερου σε δήλωση του υπουργού Οικονομίας ότι δεν μπορεί να συζητά λεπτομέρειες με αναρμόδιους υπουργούς. Αιχμηρή ανταπάντηση Αλογοσκούφη…

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής σχετικά με το σχέδιο που θα ακολουθήσει για την πώληση του 20% του ΟΤΕ σε στρατηγικό εταίρο, ο Γ.Αλογοσκούφης αναφέρει πως τιμά και σέβεται όλους τους συναδέλφους του, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει σε συζητήσεις για τα θέματα των λεπτομερειών.

«Νομίζω ότι οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν την ωριμότητα και τη δυνατότητα συνεννόησης με τον πρωθυπουργό, ώστε να λαμβάνουν όλες τις εξηγήσεις που είναι πλέον απαραίτητες» επισημαίνει ο υπουργός Οικονομίας.

Παράλληλα, αναφέρει στο θέμα της ενημέρωσης του Γ.Σουφλιά: «Δεν νομίζω ότι δεν ήταν ενήμερος ο κ. Σουφλιάς. Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι και προτού ληφθεί απόφαση στη Διυπουργική Επιτροπή των Αποκρατικοποιήσεων έγινε συζήτηση στην Κυβερνητική Επιτροπή.

»Μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής έγινε και πάλι ενημέρωση στην Κυβερνητική Επιτροπή. Τώρα αν έτυχε από τις συνεδριάσεις αυτές να απουσιάζει ο κ. Σουφλιάς, είναι κάτι το οποίο δεν θυμάμαι».

Η αντίδραση του Γ.Σουφλιά ήταν οξύτατη. Σε ανακοίνωση Τύπου που εκδόθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, και μάλιστα σε πρώτο ενικό, ο υπουργός δηλώνει θιγμένος, υπογραμμίζει πως το τι λέει η τροπολογία δεν είναι λεπτομέρειες, και επαναλαμβάνει πως δεν ήταν ενήμερος για την τροπολογία σημειώνοντας πως «δεν συνηθίζει να λέει ψέματα».

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Γ.Σουφλιά έχει ως εξής: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κ.Αλογοσκούφης συνεχίζει αυτή τη συζήτηση και μάλιστα λέγοντας ορισμένα πράγματα που δεν ευσταθούν και με θίγουν. Είμαι υποχρεωμένος, συνεπώς, να απαντήσω στα εξής.

»Πρώτον. Υποστηρίζει ότι ήμουν ενήμερος για την τροπολογία. Δεν ήμουν ενήμερος. Το έχω δηλώσει και όφειλε να το σεβαστεί, εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι δεν συνηθίζω να λέω ψέματα. Συζητήσαμε στην Κυβερνητική Επιτροπή την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, αλλά δεν συζητήσαμε το πολύ σημαντικό θέμα του περιεχομένου της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης. Το τι λέει η τροπολογία δεν είναι λεπτομέρεια. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, πάνω στο οποίο έγινε όλος ο δημόσιος διάλογος των τελευταίων ημερών.

Δεύτερον. Ο κ. Αλογοσκούφης στη σημερινή συνέντευξή του αναφέρει αυτά που εγώ υποστήριζα εξ αρχής: Στρατηγική συμμαχία και από κοινού μάνατζμεντ. Αυτά, όμως, δεν περιλαμβάνονται στην τροπολογία. Με αποτέλεσμα, έτσι όπως είναι διατυπωμένη η τροπολογία, να κατηγορείται από την αντιπολίτευση η κυβέρνηση, ότι το κράτος θα πουλήσει όλες τις μετοχές του ΟΤΕ και δεν θα συμμετέχει στο μάνατζμεντ.

»Πράγμα που -όπως αποδεικνύεται από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, του κ. Ρουσόπουλου και, τελικά, και του κ. Αλογοσκούφη- η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να πράξει».

Μιλώντας αργότερα το Σάββατο στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο εκδήλωσης στο Προεδρικό Μέγαρο, o υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης ανταπάντησε με δόση αιχμής ότι ως αρμόδιος υπουργός ακολουθεί τις οδηγίες του πρωθυπουργού και φροντίζει για την ενότητα της κυβέρνησης.

«Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που μου έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός, προωθώ με αποτελεσματικότητα το έργο της κυβέρνησης και την ενότητα της κυβέρνησης. Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024