Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γενναιόδωρες αυξήσεις στους δικαστικούς αποφάσισε το Μισθοδικείο

Γενναιόδωρες αυξήσεις στους δικαστικούς αποφάσισε το Μισθοδικείο

Μεγάλες αυξήσεις 50% έως 70% στους μισθούς των δικαστών ενέκρινε το Μισθοδικείο, κάνοντας δεκτή την προσφυγή δικαστή για την εξομοίωση του μισθού του με εκείνους άλλων ανώτατων δημοσίων λειτουργών. Έντονες οι αντιδράσεις.

28

Μεγάλες αυξήσεις 50% έως 70% στους μισθούς των δικαστών ενέκρινε το Μισθοδικείο, κάνοντας δεκτή την προσφυγή δικαστή γιατην εξομοίωση του μισθού τουμε εκείνους άλλων ανώτατων δημοσίων λειτουργών.Έντονες οι αντιδράσεις.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή της Εφέτη Διοικητικών Δικαστηρίων και έκρινε ότι οι μισθοί των προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει να εξομοιωθούν με τις αποδοχές του προέδρου της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Το δικαστήριο, μάλιστα, αποφάσισε ότι οι αυξήσεις θα πρέπει να καταβληθούν αναδρομικά για την πενταετία 2000-2005, όπως διεκδικούσε η δικαστής στην προσφυγή της.

Υπολογίζεται ότι τα χρήματα που αναμένεται να επιδικαστούν στους δικαστές κυμαίνονται από 50.000έως 150.000 ευρώ. Το συνολικό κονδύλι εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία. Αρνητικά ψήφισαν οι τρεις πανεπιστημιακοί που είναι μέλη του ειδικού δικαστηρίου.

Στο εννεαμελές Μισθοδικείο, το ειδικό δικαστήριο όπου εξετάζονται οι οικονομικές απαιτήσεις των δικαστών, συμμετέχουν τρεις δικαστικοί, τρεις δικηγόροι και τρεις πανεπιστημιακοί.

Την έκπληξή της εξέφρασε η ΓΣΕΕ για την απόφαση, σημειώνοντας μάλιστα ότι ελήφθη την ίδια στιγμή που το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε κατά πλειοψηφία αίτημα των συμβασιούχων για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

«Οι εντολές και οι εγκύκλιοι του Προέδρου του Αρείου Πάγου, δυστυχώς, πιάνουν τόπο» αναφέρει η ΓΣΕΕ, προσθέτοντας ότι «είναι τουλάχιστον παράδοξο και προκλητικό την ώρα που τα δίκαια και τεκμηριωμένα αιτήματα των εργαζόμενων αντιμετωπίζονται αρνητικά και απορρίπτονται, οι δικαστές εκδικάζοντας τα δικά τους αιτήματα να εκδίδουν γενναιόδωρες αποφάσεις, όπως αυξήσεις των αποδοχών τους έως 1.800%».

Όπως μετέδωσε το Mega, δάσκαλοι και καθηγητές, που έμειναν με άδεια χέρια μετά την πολυήμερη απεργία τους, συνέδεσαν την απόφαση του Μισθοδικείου με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενώ έντονη ήταν και η αντίδραση του συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών που διεκδικούν το επίδομα ειδικών συνθηκών.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ, Κώστας Κουσούλης, χαρακτηρίζει άδικη την κριτική «Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει» σε ό,τι αφορά την απόφαση του Μισθοδικείου.

Ο κ. Κουσούλης σημειώνει ότι το δικαστήριο αποτελείται από έξι μη δικαστές. Επίσης, στους δικαστές απαγορεύεται η απεργία και δεν προβλέπεται καμία θεσμική διαδικασία αναπροσαρμογής των αποδοχών τους.

«Η σημασία των αποδοχών και των συντάξεων των δικαστών για την επιτέλεση της αποστολής της Δικαιοσύνης υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών αναγνωρίζεται από τα δημοκρατικά πολιτεύματα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης», προσθέτει ο κ. Κουσούλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ιμπόρα: «Έχουμε καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο στην Ευρώπη – Ήρθα στον Ολυμπιακό για να γίνω πρωταθλητής»

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για το ντέρμπι της Κυριακής με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ που θα δώσει στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024