Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογραφική απόδραση δύο κακοποιών από τον Κορυδαλλό

Κινηματογραφική απόδραση δύο κακοποιών από τον Κορυδαλλό

Με ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού, απέδρασαν οι Βασίλης Παλαιοκώστας και Αλκέτ Ριτζάι το απόγευμα της Κυριακής. Σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους, καθώς και ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών. Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

71

Κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε στις 6.25 το απόγευμα της Κυριακής. Μικρό ιδιωτικό ελικόπτερο προσγειώθηκε στο προαύλιο του σωφρονιστικού καταστήματος και παρέλαβε δύο κρατουμένους από την 5η πτέρυγα.

Η θεαματική απόδραση φαίνεται πως οργανώθηκε από το διαβόητο κακοποιό Νίκο Παλαιοκώστα, ο οποίος, μαζί με κάποιον συνεργάτη του, νοίκιασαν το ελικόπτερο για λόγους αναψυχής, χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα.

Ο πιλότος είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από Καραδαμύλη Καλαμάτας για Μαρούσι και Ασπρόπυργο, ωστόσο, εν πτήσει, οι δύο άνδρες τον έπιασαν όμηρο, απειλώντας τον με όπλο, χειροβομβίδες και εκρηκτικά. Με τον τρόπο αυτό ανάγκασαν τον πιλότο να τους βοηθήσει στην υλοποίηση του σχεδίου τους.

Στη συνέχεια το ελικόπτερο προσγειώθηκε ανενόχλητο στο προαύλιο της πρώτης ακτίνας των φυλακών Κορυδαλλού, απ όπου παρέλαβε τον αδερφό του «φαντομά» Νίκου Παλαιοκώστα, Βασίλη, ο οποίος είχε συλληφθεί έπειτα από τροχαίο, και τον επικίνδυνο Αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι, που έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη.

Οι φύλακες αιφνιδιάστηκαν και, ενώ προσπάθησαν να εμποδίσουν την απόδραση, εν τούτοις δεν τα κατάφεραν. Τη σύγχυσή τους επέτεινε το γεγονός ότι το ελικόπτερο ήταν λευκού χρώματος, με μπλε λωρίδες, και έμοιαζε έτσι με αυτά που χρησιμοποιεί η αστυνομία.

Ακολούθως, το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο νεκροταφείο του Σχιστού, απ όπου οι τέσσερις άνδρες διέφυγαν με δύο μοτοσικλέτες, τύπου enduro, προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή, έπιασαν τον πιλότο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι εκβιάστηκε για να βοηθήσει στην απόδραση.

Το Mega μάλιστα μετέδωσε ότι ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε και διάθεση για χιούμορ, καθώς, εγκαταλείποντας τον πιλότο στην περιοχή του Σχιστού, του έδωσε ένα κομπολόι, λέγοντάς του: «Αυτό είναι για να θυμάσαι τον Παλαιοκώστα».

Για να καθυστερήσει μάλιστα τους αστυνομικούς, ο Νίκος Παλαιοκώστας είχε αφήσει μέσα στο ελικόπτερο και μια χειροβομβίδα. Ένα ακόμη στοιχείο που δυσχέρανε το έργο των αστυνομικών, ήταν ότι την ώρα της απόδρασης βρίσκονταν στον αέρα περί τα 18 ελικόπτερα, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιούνταν για την ασφαλή διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις».

Περί τις 8.30 το βράδυ της Κυριακής βρέθηκαν στην περιοχή του Σκαραμαγκά, κοντά στο ξενοδοχείο Αλφα, οι δύο μαύρες μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να ξεφύγουν.

Οι μοτοσικλέτες, οι οποίες είχαν κλαπεί από τις περιοχές Αργυρούπολης και Καλλιθέας, ήταν σκεπασμένες με κουκούλες και είχαν ακόμα ζεστές τις μηχανές. Παραμένει άγνωστο με τι μέσο έφυγαν από εκεί οι τέσσερις καταζητούμενοι.

Οι Αρχές «πιάστηκαν στον ύπνο» στην περίπτωση αυτή, καθώς ο τρόπς της απόδρασης ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά. O αρχιφύλακας του Κορυδαλλού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 αμέσως μετά το αρχικό σοκ, δήλωσε ότι δεν ήξερε πόσοι και ποιοί κρατούμενοι έλειπαν και πως επρόκειτο να γίνει καταμέτρηση.

Η καταμέτρηση ωστόσο δεν χρειάστηκε να γίνει, καθώς οι συγκρατούμενοι που βρίσκονταν στο προαύλιο, ανέφεραν στους αστυνομικούς ποιοί ήταν αυτοί που είχαν αποδράσει.

Σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ΕΔΕ

Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας διέταξε προκαταρκτική εξέταση και ΕΔΕ, προκειμένου να αποκαλυφθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό και να επιβληθούν κυρώσεις. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Παπαληγούρας έχει συνάντηση με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είχαν βάρδια την επίμαχη ώρα και στη συνέχεια θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, Ευάγγελο Φλωράτο, να διενεργήσει επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για την απόδραση των δύο κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο κ. Φλωράτος ανέθεσε την προκαταρκτική έρευνα στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Φωτεινή Μασσούρα.

Ανακοίνωση για αναζητήσεις σχετικά με τους δύο κρατουμένους που απέδρασαν εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο που αναζητούνται είναι ο Βασίλης Παλαιοκώστας του Λεωνίδα, 40 ετών, και ο Αλκέτ Ριτζάι, 32 ετών, από την Αλβανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος περίμενε στο σημείο και ακολούθησε τους αστυνομικούς, δήλωσε τα εξής: «Πριν από μία εβδομάδα, ένας άνδρας και δύο γυναίκες νοίκιασαν το ελικόπτερο από τον Αγιο Κοσμά για μια βόλτα πάνω από την Αθήνα».

»Σήμερα -Κυριακή- το απόγευμα, ο ίδιος άνδρας, μαζί με ένα δεύτερο άνδρα, εμφανίστηκαν και πάλι στον Αγιο Κοσμά και ζήτησαν επίσης να κάνουν βόλτα, πληρώνοντας προκαταβολικά για την ενοικίαση του ελικοπτέρου 1.400 ευρώ. Όταν όμως απογειώθηκαν, με απείλησαν με πιστόλι και χειρομβοβίδα και με υποχρέωσαν να προσγειωθώ στο προαύλιο του Κορυδαλλού, απ όπου πήρα τους δύο κρατουμένους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024